Pozrite sa, ako často a koľko by ste mali cvičiť pri chudnutí.dreamstime
StoryEditor

Viete, ako často a koľko by ste mali cvičiť, keď chcete schudnúť? Odpoveď vás možno nepoteší

20.11.2023, 17:00
Životný štýl

Pri chudnutí nie je dôležitá len zdravá a vyvážená strava, ale aj pravidelné cvičenie. Viete, ako často a koľko by ste mali cvičiť, ak túžite zhodiť pár kíl, ktoré vám prekážajú pri tvarovanú dokonalej postavy? Odpoveď vás možno nepoteší, no bez tvrdej práce nikdy nedosiahnete to, čo chcete. Pozrite sa, ako často cvičiť pri chudnutí.

Rozhodli ste sa, že začnete s chudnutím? V prvom rade by ste mali zvoliť správny typ cvičenia. Nie je totiž jedno, čo cvičíte, keď zhadzujete kilá alebo naopak naberáte na svalovej hmote. Ak túžite znížiť číslo na váhe, zamerať by ste sa mali najmä na kádri cvičenia, pri ktorých spaľujete tuk, ako je napríklad beh, bicyklovanie či plávanie. Takisto je dôležité, aby ste sa držali zdravej a vyváženej stravy, ktorá poskytne vášmu telu dostatok živín, vitamínov a minerálov. Napokon sa snažte aj o pravidelnosť, ktorá je kľúčová. Pozrite sa, ako často a koľko by ste mali cvičiť pri chudnutí.

Častejšie, kratšie a správne

Podľa odborníkov je najlepšie cvičiť päťkrát do týždňa, pričom tréning by mal trvať približne 30 až 60 minút. Samozrejme, ak budete potrebovať cvičiť dlhšie, s kľudom do toho, no rovnako tak to netreba preháňať. Totiž, ak budete cvičiť dlho, no cviky nebudete vykonávať správne, tréning bude zbytočný. Okrem kardio cvičení sa nezabudnite zamerať ani na posilňovacie cviky, ktoré spevnia telo a zrýchlia metabolizmus. Je podľa vás päťkrát do týždňa veľa? V tom prípade si tréningy môžete rozdeliť. Pozrite sa, ako na to.

Rozdeľte si dni

Ak máte pocit, že nezvládnete cvičiť päťkrát do týždňa, skúste si tieto dni rozdeliť na ľahšie, mierne a ťažšie. Ako by to vyzeralo v praxi? V deň ťažšieho tréningu praktizujte intenzívne cvičenie, ktoré nemusí byť príliš dlhé, no výdatné. Nielenže pri ňom spálite dostatok kalórii, ale sa aj zapotíte a budete mať z tréningu dobrý pocit. V deň ľahšieho tréningu praktizujte cvičenie s nižšou intenzitou po dobu 45 minút, ako je napríklad jóga, bicyklovanie alebo plávanie. Napokon v deň mierneho tréningu môžete tráviť v posilňovni, kde sa zameriate na dlhší tréning posilňovacích cvikov.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/zivotny-styl, menuAlias = zivotny-styl, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
29. apríl 2024 18:50