Pripravte si cibuľový sirup a tešte sa z jeho benefitov.dreamstime
StoryEditor

Cibuľový sirup nielen proti kašľu: Odhaľte všetky jeho zdravotné benefity

18.11.2023, 09:00
Zdravie

Kašeľ vie, ako potrápiť vaše zdravie. Ak už nechcete zažívanie škriabanie v krku či neznesiteľnú bolesť, mali by ste si doma pripraviť cibuľový sirup. No pozor, tento prírodný liek vám nemusí pomôcť len s kašľom, ale aj ďalšími zdravotnými problémami. Pozrite sa, čo všetko dokáže.

Kašeľ patrí k častým zdravotným ťažkostiam, a to najmä v tomto sychravom a chladnom počasí. Nielenže môže byť extrémne dráždivý, ale aj bolestivý a nepríjemný. Predtým, než sa rozhodnete siahnuť po liekoch, ktoré podporia imunitu a zbavia vás zápalu, skúste si doma pripraviť cibuľový sirup. Ten je schopný pomôcť aj pri iných problémoch. Pozrite sa, na čo sa dá použiť.

Pomôže s kašľom, ale aj nadbytočnými kilami

Cibuľa je už od nepamäti považovaná za účinný prírodný liek, ktorý dokáže pomôcť pri rôznych ťažkostiach. Okrem protizápalových a antibakteriálnych účinkov sa môže pochváliť aj ďalšími schopnosťami. Použiť ju môžete napríklad pri problémoch s močovými cestami, krvným tlakom, vysokým cholesterolom či hladinou cukru v krvi. Ak ju budete konzumovať pravidelne, zbavíte sa hnačky, zápchy či dokonca nadbytočných kíl. Okrem toho, že pomáha pri prechladnutí a kašli, je vynikajúcou pomocníčkou aj pri depresii, úzkosti a menštruačných bolestiach. Zaujali vás jej bohaté účinky? V tom prípade si z nej vyrobte domáci sirup.

Recept na cibuľový sirup

Budete potrebovať:

1 ks väčšej cibuli

1 PL medu

Sklenú nádobu

Postup: Cibuľu nakrájajte na tenké kolieska a rovnomerne ich poukladajte do sklenej nádoby. Robte to však tak, aby každé z nich bolo poliate trochou medu. Napokon nádobu prikryte utierkou a odložte na miesto s izbovou teplotou. Po nejakých 4 hodinách by z tejto zmesi mal vzniknúť sirup, ktorý konzumujte niekoľkokrát do dňa.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/zdravie, menuAlias = zdravie, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
03. máj 2024 10:31