Začnite cvičiť s trampolínou a vytvarujte si postavu snov.dreamstime
StoryEditor

Cvičenie s trampolínou je zábavné, no vysoko účinné: Vďaka nemu schudnete veľmi rýchlo

22.03.2023, 19:00
Životný štýl

Neviete sa prinútiť k cvičeniu? Vyskúšajte skákanie na trampolíne. Keďže je zábavné, len ťažko si pri ňom uvedomíte, že je to efektívna forma cvičenia na chudnutie a tvarovanie tela. Okrem toho ponúka množstvo zdravotných výhod, o ktorých ste rozhodne netušili. Pozrite sa, prečo by ste s ním mali začať aj vy.

Cvičenie s trampolínou patrí ku kardio cvičeniam, pri ktorých spálite viac kalórii za krátky čas.  Nielenže vďaka nemu schudnete, ale zabavíte sa, podporíte zdravie a budete o krok vpred na ceste za vysnívanou postavou. Trampolína je skvelá najmä pre tie z vás, ktoré sa nevedia donútiť k cvičeniu, nechcú míňať peniaze za množstvo cvičebných pomôcok alebo navštevovať posilňovňu. Ak sa neviete rozhodnúť, či do toho ísť alebo nie, pripravili sme si pre vás zoznam výhod cvičenia s trampolínou.

Zlepšíte si náladu a rozhýbete svaly

Ak budete pravidelne cvičiť s trampolínou, môžete prispieť k zdraviu vášho lymfatického systému a zbaviť telo toxínov. Rovnako tak poskytnete pomoc aj srdcu, znížite hladinu krvného tlaku a zvýšite tep. Keďže sa pri cvičení s trampolínou uvoľňujú do mozgu endorfíny, môžete si už po prvom tréningu zlepšiť náladu či kvalitu spánku, odbúrať stres a podporiť pocity šťastia. Predovšetkým dáte do pohybu rôzne svaly na vašom tele, nezaťažíte kolená ani bedrové kĺby, zlepšíte si stabilitu, koordináciu a vytvarujete postavu snov. Znie to lákavo? Ak začnete s tréningom na trampolíne už dnes, rozhodne to neoľutujete. Pozrite sa, ako na to.

image

Vďaka trampolíne si zlepšíte náladu a posilníte celkové zdravie.

dreamstime

Cvičenie s trampolínou je zábavné a účinné

Cvičiť na trampolíne môžete aj v pohodlí domova. Stačí, ak si zaobstaráte menšiu verziu trampolíny s rukoväťami, ktorá je známa ako rebonder. Existuje množstvo cvičení, ktoré môžete na trampolíne vykonávať. Okrem základného skákania rozhodne vyskúšajte krútiť telom zo strany na stranu, skáčte tam a späť, pomaly klusajte, drepujte s výskokom, vykopnite nohu do strany alebo kývajte rukami. Popritom nezabúdajte používať držadlo, ktoré vás udržuje v rovnováhe a pomáha vám vo vykonávaní jednotlivých cvikov. Takýto tréning by ste mali praktizovať približne dva až trikrát do týždňa. Na efektívne chudnutie vám dokonca netreba ani 30 minút. Postačí vám v kľude 15 minút, ktoré sa vyrovnajú asi 45-minútového behu do kopca.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/zivotny-styl, menuAlias = zivotny-styl, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
26. apríl 2024 00:57