Sexi postavu v plavkách môžete mať aj vy.dreamstime
StoryEditor

Plavková sezóna začína a vy ste stále neschudli? Vďaka tomuto tréningu dosiahnete sexi postavu raz-dva

16.06.2022, 09:00
Životný štýl

Leto plné zábavy, zážitkov a tepla sa pomaly blíži. Tešili ste sa tak veľmi, že ste zabudli popracovať na svojej vysnívanej postave? Nebojte sa, schudnúť do plaviek ešte stíhate. Vďaka týmto cvikom zameraným na každú časť tela budete na pláži či kúpalisku vyzerať už po dvoch týždňoch takmer dokonale.

Kto by sa chcel na dovolenke pri mori či kúpalisku hanbiť za svoje telo? Ak ste doteraz nestihli popracovať na svojej postave, nezúfajte, ešte máte stále čas. Predtým, než sa pustíte do cvičenia, snažte sa dodržať niekoľko zásad, ktoré vám pri budovaní letnej formy rozhodne pomôžu. Dôležité je predovšetkým to, aby ste zostali neustále hydratovaní, pretože voda zaháňa hlad a zrýchľuje metabolizmus. Takisto si doprajte minimálne deň odpočinku, aby sa vaše telo mohlo zregenerovať. Snažte sa jesť zdravé a čerstvé potraviny, a to najmä avokádo, orechy, rôzne druhy semien či ovocie. Vyhýbajte sa najmä studeným nápojom, zmrzline a fastfoodu. Nezabúdajte však, že dosiahnuť cieľ môžete len vtedy, keď sa naučíte milovať svoje telo. Aj keď sa vám nepodarí odstrániť každý tukový vankúšik, predveďte sa v plavkách s čo najväčším sebavedomím.

Kardio tréning na spaľovanie tuku

Kardio je vynikajúce najmä na spaľovanie tukov, ale pomáha aj k lepšiemu spánku či celkovému zdraviu vášho tela. Dôležité je, aby ste si stanovili správnu intenzitu cvičenia. Všetko však závisí najmä od vášho cieľa, ktorý chcete dosiahnuť. Pred začatím sa poriadne rozcvičte, aby ste svoje telo pripravili na tréning. Je len na vás, aký druh kardia si vyberiete, no vždy  myslite na to, čo zvládnete. Ak ste doteraz nikdy nebehali, začnite najprv s rýchlou chôdzou a až potom postupne zvyšujte náročnosť. K najúčinnejším cvičeniam, pri ktorých spálite najviac kalórii, patrí bicyklovanie, plávanie, skákanie cez švihadlo alebo jogging. Ak by ste chceli zostať doma alebo v posilňovni, môžete si vytvoriť intenzívny tréning, v ktorom nezabudnite na drepy, kľuky, výpady alebo angličáky. Snažte sa posúvať svoje limity, zvýšte opakovania či rýchlosť. Ak ste sa rozhodli postavu už len tvarovať, pripravili sme si pre vás najlepšie cviky na dekolt, zadok a bruško.

Sexi dekolt v plavkách

Takmer každá žena sníva o peknom a pevnom dekolte, na ktorom sa budú skvelo vynímať plavky. Nemusíte podstupovať bolestivé zákroky, sexi dekolt môžete dosiahnuť aj vďaka niekoľkým jednoduchým cvikom. Tréning hrude môžete spojiť aj s ostatnými časťami vrchu tela, aby ste dosiahli čo najlepší výsledok. Cvičiť môžete s činkami, gumami alebo fľaškami naplnenými vodou. Ak budete cítiť, že vám je váha ľahká, zvýšte opakovania a pridajte kilo navyše. Váš tréning by sa mal skladať najmä z kľukov, tlakov, rozpažovania a pridať môžete aj odtláčanie sa od steny či stláčanie fitlopty. Nezabúdajte správne dýchať a držať telo vzpriamené.

Cviky na pevný zadok a nohy

Mať krásny a pevne vytvarovaný zadok, to je snom každej ženy. Síce mnohé urobí genetika, metabolizmus a množstvo tukov v danej oblasti, no všetko sa dá, keď sa chce. Cvikov na dokonalé pozadie je mnoho, ale len niektoré dokážu naozaj pomôcť k najlepšiemu výsledku. Pred tréningom si doprajte poriadnu rozcvičku, vďaka ktorej si zohrejete sedacie svaly. Snažte sa cviky neustále obmieňať, zvyšovať váhu, ale aj opakovania. Pre pevný zadok a nohy sú vynikajúce drepy, výpady, mŕtvy ťah, zdvíhanie panvy, zanožovanie a unožovanie.

Bruško, ktoré už nebudete musieť zakrývať

Mať štíhle bruško nie je žiadny nereálny cieľ, a preto by ste sa nemali vzdávať hneď po niekoľkých tréningoch. Ak sa do toho pustíte hneď teraz, môžete sa celé leto tešiť z úzkeho pásu v plavkách, ktorý vám bude závidieť každý okoloidúci. Pri tréningu brucha je dôležité, aby ste sa cviky snažili obmieňať a zvyšovať opakovania. Zabudnite na obyčajné brušáky, vyskúšajte priťahovanie kolien, plank, ruský twist, kmitanie nohami alebo bicyklovanie. Sexi bruško síce nie je zadarmo, no stojí to za to.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/zivotny-styl, menuAlias = zivotny-styl, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
25. apríl 2024 18:50