Doprajte si denne porciu cmaru a tešte sa zo zdravého a štíhleho tela.pexels
StoryEditor

Schudnite s cmarom. Stačí pár pohárov denne a do leta máte štíhle telo

23.05.2022, 12:00
Životný štýl

Aby naše telo správne fungovalo, musíme dbať na vyváženú stravu, v ktorej by malo byť dostatok vlákniny, tukov, sacharidov a bielkovín. Bielkoviny si naše telo nevie ukladať do zásoby, preto je dôležité, aby sme ich konzumovali denne a v dostatočnom množstve. Cmar vám v tom pomôže a dokonca vás zbaví nadbytočných kíl!

Práve nenápadný nápoj, akým je cmar, obsahuje veľké množstvo bielkovín a ako bonus môže byť jedným z prostriedkov na vašej ceste za zdravším a štíhlejším telom.

Ľahko stráviteľný

Cmar by ste mali do vášho jedálnička zaradiť nielen kvôli bielkovinám. Ak ste práve vo fáze, kedy sa snažíte dostať vaše kilá pod kontrolu, tak vedzte, že cmar je nízkokalorický a tiež obsahuje menšie množstvo tuku. Aj napriek tomu vás zasýti a vy nebudete mať chuť na mlsanie. Navyše, kyselina mliečna, ktorá sa v tomto skvelom nápoji nachádza, je ľahko stráviteľná. Ale pozor! Hovoríme o čistom, bielom cmare bez príchutí, pridaného cukru či aróm. Ak vám kyslosť nevyhovuje alebo juj potrebujete jemne zmierniť, použite na ochutenie med, škoricu, prípadne čakankový sirup.

Probiotikum pre črevá

Cmar funguje v našich črevách ako probiotikum a stará sa o ich správne fungovanie a o črevnú mikroflóru. Tiež je zdrojom zinku, ktorý zodpovedá za hladinu inzulínu v krvi. V praxi to znamená, že čím nižší inzulín, tým vyššie spaľovanie tukov. Pokiaľ máte často chuť na sladké alebo sa nestravujete pravidelne a prepadne vás takzvaný vlčí hlad, môže za to práve množstvo inzulínu.

Cmar v jedálničku

Neviete, kedy a ako by ste cmar zaradili do svojho jedálnička? Začnite hneď pri raňajkách. Vaše obľúbené müsli nezalejte tentokrát mliekom, ale cmarom. Namiesto pohára džúsu po raňajkách, si naservírujte radšej cmar. Máte rada smoothie? Ak áno, máte postarané nielen o raňajky, ale desiatu či olovrant. Zalejte vaše obľúbené ovocie cmarom. Výborne sa k nemu hodí mango, banán, bobuľové ovocie, pridajte trošku ovsených vločiek, aby ste si zaistili aj prísun sacharidov, a máte pripravený skvelý nápoj, ktorý je nabitý živinami, je chutný a môžete ho mať kedykoľvek so sebou. Takže dajte stop výhovorkám o tom, ako nestíhate počas dňa jesť a udržte si zdravé telo aj vďaka cmaru.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/zivotny-styl, menuAlias = zivotny-styl, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
26. apríl 2024 05:02