Toto sú miesta, na ktorých sa budete cítiť ako filmový herci.dreamstime
StoryEditor

Dovolenka ako z filmu. Navštívte ostrov z muzikálu Mamma Mia či jazero, kde sa nakrúcal Winnetou

04.06.2022, 09:00
Životný štýl

Chceli by ste navštíviť miesta, kde sa nakrúcali známe svetové filmy? Pripravili sme si pre vás niekoľko tipov, vďaka ktorým sa vám tento sen môže splniť. Či už je to ostrov z muzikálu Mamma Mia alebo jazero, ktoré kedysi obýval apačský bojovník Winnetou. Kam zamierite?

Mamma Mia, Winnetou či Marťan. Ak ste videli čo i len jeden z týchto filmov, určite viete, na akých nádherných miestach sa nakrúcali. Chcete sa prechádzať po pláži ako Leonardo DiCaprio či uvidieť filmový Mordor na vlastné oči? Prinášame vám niekoľko tipov na dovolenkové miesta, v ktorých sa budete cítiť ako vo filme.  

Leonardo DiCaprio a pláž Maya Bay

Ak ste fanúšikmi herca Leonarda DiCapria, určite ste okrem Titanicu či Počiatku videli aj nezabudnuteľný film Pláž, ktorý sa nakrúcal v thajskej zátoke Maya Bay. Toto miesto bolo síce na nejaký čas zatvorené, pretože ho denne navštevovali tisíce turistov. Tento rok sa však brány Maya Bay znovu otvorili, vďaka čomu máte aj vy možnosť vycestovať za bielym pieskom, azúrovým morom a nádhernými koralovými útesmi. Aj keď je zátoka takmer vždy plná ľudí, ten uvoľňujúci pohľad na všetko okolo vám dokáže dopriať relax a zbaviť vás stresu.

 

Muzikál Mamma Mia v Grécku

Ten, kto pozná chytľavé piesne od skupiny Abba, musel aspoň raz vidieť najsledovanejší muzikál Mamma Mia, ktorý sa natáčal na gréckom ostrove Skiathos. Ak by ste si chceli pripomenúť to, ako herečka Meryl Streep tajne pozvala na jednu svadbu hneď troch otcov jej dcéry, rozhodne by ste mali toto miesto navštíviť. Nezabudnite zájsť ani do malebnej kaplnky Agios Ioannis, ktorá sa nachádza na vrchole skaly s prekrásnym výhľadom na more, či prístavu, kde filmová mama s dcérou vítali svadobných hostí. Na svoje si môžu prísť aj milovníci dobrého jedla či pešej turistiky.  

 

Pán prsteňov na Novom Zélande

Je priam neuveriteľné, že od premiéry prvej časti Pána prsteňov uplynulo necelých dvadsaťdva rokov. Trilógia natočená podľa kníh JRR Tolkiena sa okamžite stala filmovou klasikou a dejiská nakrúcania na Novom Zélande lákajú dodnes tisícky fanúšikov z celého sveta. Vďaka prísnym pravidlám na ochranu životného prostredia, ktoré sú na tomto mieste zavedené, máte možnosť navštíviť scenérie, kde je príroda ešte nedotknutá. Ujsť si nenechajte najmä národný park Tongairo a jeho tri sopky, ktoré vám budú pripomínať filmový Mordor, alebo farmu, kde nájdete malé domčeky Frodda a Bilba.

 

Indiana Jones alebo Marťan v prekrásnom Jordánsku

Skalné mesto Petra je známe najmä svojimi vyrezávanými ružovo-červenými fasádami, hrobkami a chrámom, ktorý môžete poznať z filmu Indiana Jones. Najlepšie je, ak toto miesto navštívite už ráno, pretože slnko je tu neúprosné. Lákať vás okrem zaujímavých budov môžu aj suvenírové obchody, kde si môžete zakúpiť tričká s tvárou Harrisona Forda a typické filmové klobúky. Taktiež nezabudnite v jordánsku navštíviť chránenú púšť Wadi Rum, ktorá sa podobá na povrch Marsu. Práve táto skutočnosť bola dôvodom toho, že sa tu nakrúcal film Marťan.  

 

Chorvátsko kedysi osídľoval Winnetou

Kto by to povedal, že neďaleko Slovenska, máte možnosť navštíviť miesta, kde na koni jazdil herec Pierre Brice ako Winnetou. Táto filmová klasika sa nakrúcala na Plitvických jazerách, ktoré dokážu svojou tyrkysovou a smaragdovou farbou vyraziť dych nejednému návštevníkovi. Ak sa vyberiete do Chorvátska, nenechajte si ujsť jazerá, ktoré sú navzájom prepojené deväťdesiatimi dvoma vodopádmi a dvadsiatimi jaskyňami. Jednoducho, obujte si mokasíny a vydajte sa po stopách legendárneho Winnetoua.

 

Strašidelný Jurský park na Havaji

Všimli ste si niekedy pri pozeraní filmu Jurský park jeho nádherné pozadie? Možno tomu neuveríte, no miestom natáčania sa stal havajský ostrov Kauai. Ak ho navštívite, budete sa cítiť ako v raji a nebojte sa, dinosaurov tam už určite nenájdete. Nezabudnite si pozrieť aj tropickú botanickú záhradu či vodopád, pri ktorom pristála prvá helikoptéra plná nadšených hostí Jurského parku.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/zivotny-styl, menuAlias = zivotny-styl, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
20. apríl 2024 06:37