Osvojte si rady na chudnutie od Maroša Molnára.archív
StoryEditor

Schudnite bez stresu: Týchto 5 rád od Maroša Molnára vám pomôže zhodiť kilá a udržať si váhu

16.10.2024, 08:00
Životný štýl

Maroša Molnára môžete poznať z rôznych cvičebných videí, z televíznych reklám, ale aj šou, ako sú napríklad Extrémne premeny. Ak sa túžite dostať na váhu svojich snov, Marošove skúsenosti vám môžu byť veľkou inšpiráciou. Schudnite vďaka piatim radám od známeho kondičného trénera.

Maroš Molnár je profesionálny tréner, ktorému sa podarilo zlepšiť priam stovky životov ľudí trpiacich na obezitu či nadváhu. Možno aj preto môže byť veľkou inšpiráciou pre mnohé z vás, ktoré trápia kilá navyše. Ak sa neviete zbaviť tuku na bruchu, stehnách či rukách a takisto nemáte prehľad o efektívnom chudnutí, rozhodne by ste si mali osvojiť päť rád od Maroša Molnára. Ten totiž veľmi dobre vie, ako zatočiť s nadbytočným tukom a udržať si vysnívanú váhu. Naučte sa chudnúť bez stresu a udržateľnými výsledkami.

Stanovte si reálne ciele

Ešte predtým, než zmeníte obsah chladničky a naplánujete si dni, kedy budete chodiť do posilňovne, zoberte si papier a naň napíšte svoj cieľ. Maroš tvrdí, že váš cieľ by mal byť v prvom rade reálny. Ak sa totiž v práci málo hýbete a nemáte toľko času na cvičenie, nemôžete snívať o tom, že schudnete pätnásť kilogramov za štyri týždne. V konečnom dôsledku by vás frustrácia z nesplneného cieľa mohla priviesť na začiatok, spôsobiť psychické problémy a nechuť k chudnutiu. Aby ste sa vyhli jojo efektu a udržali si hmotnosť, stanovte si, že schudnete tri kilá za mesiac. Ak sa vám náhodou aj podarí zhodiť viac kilogramov, motivácia do ďalšieho mesiaca bude väčšia.

Dopriať si, ale správne

Maroš odporúča, že ak s chudnutím ešte len začínate, radšej sa sladkostiam či mastným veciam vyvarujte. Až po nejakom čase, keď sa zdravá strava a cvičenie stane súčasťou vášho životného štýlu a naučíte sa sledovať svoj príjem či výdaj kalórii, môžete si občas dopriať. Ak sa napríklad budete dve hodiny venovať bicyklovaniu a viete, že ste spálili nejaké kalórie, s kľudom si dajte niečo nezdravé. No pozor, s ničím to nepreháňajte.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/zivotny-styl, menuAlias = zivotny-styl, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
16. október 2024 09:08