Privstaňte si, zlepšite si náladu, kondíciu a schudnite.dreamstime
StoryEditor

Privstaňte si, schudnite a zlepšite si deň: Takéto benefity ponúka ranný beh

06.05.2023, 10:00
Životný štýl

Hovorí sa, že s akou náladou sa zobudíte, taká s vami pôjde počas celého dňa. Ak túžite po pozitívnej energii, mali by ste začať deň s ranným behom. Ten vám nielenže pomôže naštartovať organizmus, ale vďaka nemu schudnete a budete sa cítiť oveľa lepšie. Pozrite sa, aké ďalšie benefity ponúka.

Neviete si predstaviť, že by ste mali ísť behať hneď po zobudení? Nečudujeme sa. Veď predsa, to by ste si museli o čosi privstať, zmeniť celkovú rannú rutinu a s rozlepenými očami vykonávať nejakú aktivitu. Čo keby sme vám však povedali, že ranný beh vám môže zmeniť celý deň? Nielenže vám zlepší náladu, ale aj naštartuje organizmus, vďaka čomu sa vám bude ľahšie chudnúť. Ak by ste sa napokon rozhodli vyskúšať ho,  

Bojovník so zlou náladou

Beh je v prvom rade skvelý na zmenu nálady. Ak sa väčšinou budíte s nervozitou, únavou či stresom, ranný beh vám pomôže vyplaviť z tela endorfíny, ktoré sú zodpovedné za lepšiu náladu. Dopomôcť si dokonca môžete aj správnou trasou. Najlepšie bude, ak si vyberiete nejaký park, kde sa nachádza plno zelene. Vďaka peknému prostrediu, čerstvému vzduchu a štebotajúcim vtákom bude vaša nálade ešte o čosi lepšia.

Naučíte sa disciplíne

Ak sa rozhodnete behať ráno pravidelne, budete musieť zmeniť vašu doterajšiu rutinu. Nemali ste doteraz žiadnu? O to lepšie. Ak totiž začnete behať každé ráno, naučíte sa istej disciplíne. To znamená, že večer pôjdete skôr spať a ráno nebudete desaťkrát presúvať budík, vďaka čomu toho možno aj viac stihnete.

Lepší výkon v práci

Keďže budete vďaka behu lepšie naladené a naučíte sa disciplinovanosti, vaša sústredenosť sa vo veľkom zlepší. Nielenže toho v práci stihnete urobiť viac, ale podporíte kreativitu a lepší výkon. Verte, že z vašich výsledkov nebude šťastný len váš šéf, ale aj vy.

Chuť na kvalitnejšie raňajky

Samozrejme, ak začnete pravidelne behať, podporíte chudnutie. Okrem toho vám však ranný beh môže pomôcť zmeniť vaše stravovacie návyky. Keďže pre seba spravíte niečo dobré hneď po zobudení, nebudete mať už viac chuť na nezdravé raňajky v podobe sladkých pochutín či tučných jedál. Oveľa radšej si doprajete ovocie, zeleninu alebo ovsenú kašu.

Lepší spánok a zdravšie telo

Čo sa týka zdravotnej stránky, ranný beh skvele nakopne váš metabolizmus. Okrem toho si vďaka nemu zlepšíte celkovú kondíciu, spánok, zabránite priberaniu a prejedaniu sa, zbavíte sa vysokého krvného tlaku či cholesterolu, podporíte obranyschopnosť tela a predídete vzniku množstva chorôb.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/zivotny-styl, menuAlias = zivotny-styl, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
18. apríl 2024 04:42