Navštívte spolu s nami Dubaj, ktorý patrí k najobľúbenejším exotickým destináciám.dreamstime
StoryEditor

Utekajte za slnkom už teraz: Dubaj ponúka luxus, nádherné pláže a množstvo zaujímavých atrakcii

04.05.2023, 17:00
Životný štýl

Dubaj sa nachádza v Spojených arabských emirátoch a patrí k jedným z najobľúbenejších dovolenkových destinácii. Turistov láka najmä kvôli lacným letenkám, no zavítať by ste doň mali aj kvôli luxusu, nádherným plážam či zaujímavým atrakciám. Ak neviete, kam tento rok na dovolenku, navštívte Dubaj, ktorý toho ponúka naozaj veľa.

Rozmýšľali ste nad tým, že za teplom odletíte už teraz, no neviete sa rozhodnúť kam? Odporúčame vám navštíviť Dubaj, ktorý je posledné roky veľmi obľúbenou exotickou destináciou. Mesto, ktoré sa nachádza v Spojených arabských emirátoch, láka nielen kvôli nízkym cenám leteniek, ale aj luxusným hotelom, prenádherným výhľadom, nepreplneným plážam či zaujímavým atrakciám. Práve v tomto momente sa tam teplota vzduchu pohybuje okolo 32 stupňov, takže si rovno môžete zať baliť kufre. Pozrite sa, čo sa oplatí vidieť v meste svetových rekordov.

Burj Khalifa

Najdôležitejšou a najneuveriteľnejšie atrakciou Dubaja je nepochybne Burj Khalifa, a teda najvyšší mrakodrap sveta. Nielenže vás uchváti svojou výškou, ale aj zaujímavou stavbou. Na jej samotný vrchol sa dostať nemôžete, no úplne vám postačí aj 125. poschodie, na ktoré vás vyvezie výťah za jednu minútu. Výhľad, ktorý sa vám naskytne, je na nezaplatenie.

Prenádherné fontány

Či už sa na dubajské fontány budete pozerať z vrchu Burj Khalify alebo z námestia, nebudete veriť vlastným očiam. Vystrekujú totiž až do výšky 150 metrov, sú sprevádzané svetelnými efektmi a príjemnou hudbou, ktorá sa mení. Ak zavítate do Dubaja, nenechajte si ujsť túto atrakciu, ktorá sa koná vždy od západu slnka do 23. hodiny.

Dubai Marina

Navštíviť by ste mali aj dubajský prístav nazývaný Dubaj Marina, ktorý obkolesujú obrovské mrakodrapy. Dopriať si tu môžete krásne výhľady, prechádzky po pláži či plavby na luxusných jachtách. Ak ste milovníčkami adrenalínu, rozhodne sa dajte nahovoriť na najdlhšiu zipline dráhu na svete, ktorá vás prevedie ponad mesto.

Najkrajšie pláže Dubaja

Ak chodíte na dovolenku najmä kvôli plážam, v Dubaji si rozhodne budete mať z čoho vyberať. K najkrajším nepochybne patrí Kite Beach, Jumeirah Beach, Al Mamzar Beach park alebo La Mer.

Nezabudnuteľné piesočné duny

Keď navštívite Dubaj, nemali by ste si nechať ujsť návštevu púšte. V ktoromkoľvek ubytovaní si môžete zarezervovať výlet do Safari, ktorého súčasťou je napríklad jazda medzi piesočnými dunami, jazda na ťavách, sandboarding, posedenie pri ohni, maľovanie henou alebo tradičné arabské tance.

Staré mesto Deira

Ak vás už nebudú baviť pohľady na monumentálne mrakodrapy, môžete zavítať do Deiry, ktorá je najstaršou časťou mesta. Vidie´t tu môžete nádhernú arabskú architektúru, tradičné trhy, ale aj storočné drevené lode a vodné taxíky.

Miracle Garden

Milovníčky kvetov držte sa. V Dubaji totiž nájdete miesto zvané Miracle Garden, ktoré je plné 50 miliónov kvitnúcich kvetov z celého sveta. Vedľa tejto prekrásnej záhrady nájdete aj záhradu motýľov či Global Village.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/zivotny-styl, menuAlias = zivotny-styl, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
16. apríl 2024 21:34