Monroe v postave femme fatale Rose Loomis, z filmu v štýle film noir, Niagara (1953). Táto rola ešte viac zvýraznila jej sexepíl.
StoryEditor

Menu podľa Marilyn Monroe: Jej netradičná strava bola rovnako výnimočná ako ona sama

20.04.2023, 17:00
Životný štýl

Marilyn Monroe patrí k veľkým hollywoodskym hviezdam a nezabudnuteľným sexsymbolom 50. a 60. rokov. Vďaka svojej kráse, šarmu a závideniahodnej postave dodnes okúzľuje nielen mužov, ale aj mnohé ženy, pre ktoré je veľkou inšpiráciou. Ak aj vy túžite po božskej figúre Marilyn, môžete sa inšpirovať jej netradičným jedálničkom.

Americká herečka, modelka a speváčka Marilyn Monroe očarila celé generáciou svojim božským vzhľadom. Keďže bola neustále pod dohľadom kamier, musela sa o seba deň čo deň starať. Dlhé hodiny cvičila a prísne sa stravovala. Síce by ste si mysleli, že jedla klasické šaláty, chudé mäso, množstvo zeleniny a na cukrovinky ani nepomyslela, jej jedálniček bol predsa len o čosi výnimočnejší. Pozrite sa, aké tajomstvo sa ukrýva za jej dokonalou figúrou.    

Bizarné raňajky v podobe našľahaných vajec

Marilyn sa v jednom rozhovore pre vtedajší časopis zmienila, že si pravidelne servíruje neobvyklé raňajky. „Pred rannou sprchou si zohrejem šálku mlieka na horúcej platni, ktorú mám uloženú v hotelovej izbe. Po zahriatí do nej vložím dve surové vajcia, premiešam ich vidličkou a vypijem, kým sa obliekam,“ povedala herečka a doplnila, že si do tejto zmesi ešte zvykne primiešať multivitamínovú kapsulu. Síce takéto raňajky môžu znieť pre niektoré z vás bizarne, no podľa Marilyn boli ako stvorené pre pracujúce dievča, ktoré musí byť neustále v zhone, no potrebuje prijímať výživnú stravu.  

Obed vynechávala, no večeru mala bohatú

Čo sa týka obeda, herečka ho často vynechávala. Môže za to aj fakt, že cez deň veľa pracovala a keďže nepodporovala stravovanie v reštauráciách, na prípravu hlavného jedla tak nemala čas. Na večeru si zvykla pripravovať steak, jahňacie kotlety alebo pečeň, ktorú si obvykle servírovala so surovou mrkvou. Celkovo sa však snažila jesť málo sacharidov, no veľa bielkovín a tukov. Aj keď takmer vôbec nekonzumovala priemyselne spracované potraviny, v jej jedálničku by ste našli aj pochutiny, ktoré si nedokázala odpustiť.

Vedela si aj dopriať

Keďže konzumovala prevažne bielkovinovú stravu, často si mohla dopriať aj niečo nezdravé. Zo všetkého najviac milovala zmrzlinový pohár nazývaný Sundae, ktorý pozostával z vanilkovej zmrzliny, mliečnej čokolády, šľahačky a koktailových čerešní. Odoprieť si nevedela ani pohár šampanského, ktorý ste kedysi mohli v jej rukách vidieť takmer neustále. Aj keď sa zdá, že sa nijako neobmedzovala, okrem zdravej stravy sa snažila dostatočne spať a cvičiť minimálne 10 minút každý deň.  

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/zivotny-styl, menuAlias = zivotny-styl, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
25. apríl 2024 18:04