Zacvičte na zimnej prechádzke a schudnite nadbytočné kilá.dreamstime
StoryEditor

Schudnite počas zimnej prechádzky: Stačí obyčajná lavička a nadbytočné kilá sú preč

26.11.2022, 19:00
Životný štýl

Je pravda, že cez zimné obdobie máte oveľa menej pohybu, pretože nemôže vykonávať športy, ktoré vás bavia, no neznamená to, že musíte celé dni presedieť na gauči zahľadené do televízora. Nie, takýmto štýlom neschudnete, ale zbytočne priberiete. Prestaňte sa vyhovárať na chladné počasie a vybehnite von na zimnú prechádzku. Nielenže sa počas nej zahrejete, ale aj schudnete, a to vďaka obyčajnej lavičke.

Patríte k ženám, ktoré milujú leto, teplo, slnko a keby ste mohli, prespíte od októbra do apríla zahrabané v brlohu ako medveď? Áno, chladné počasie vás vie unaviť, nemáte na nič chuť a potrebujete sa neustále zohrievať, no ani v zime by ste nemali upúšťať od pravidelného pohybu. Aby ste naďalej úspešne chudli a pripravili sa na ďalšie leto už o pár mesiacov skôr, mali by ste športovať aj v tomto období. Samozrejme, nemôžete hrať tenis alebo plávať v jazere, no môžete chodiť na pravidelnú prechádzku. Možno si to neuvedomujete,  no zacvičiť si môžete aj pri nej a stačí vám na to obyčajná lavička, vďaka ktorej sa nielenže zahrejete, ale aj schudnete. Tieto cviky musíte vyskúšať.

Výskoky na lavičku

Zo zeme vyskočte obidvoma nohami na lavičku tak, že sa dostanete do polohy drepu. Pri dopade si nezabudnite dávať pozor, aby ste na plochu lavičky dopadli celými chodidlami. Napokon z lavičky zostúpte, no nezoskakujte. Tento cvik je skvelý na zahriate a precvičíte ním celé telo. Opakujte ho v troch sériách po 8 – 10 opakovaní.

Výpady s jednou nohou

Otočte sa chrbtom k lavičke a jednu nohu vyložte hore tak, aby ste sa špičkou zapreli o okraj lavičky. Druhú nohu postavte pred seba tak, aby pri spustení tela dolu nepredbehlo koleno špičku. S výdychom spúšťajte dolu a s nádychom sa vráťte do vystretia. Cvik vykonávajte v troch sériách po 12 opakovaní na každú stranu.

image

Výpady na jednej nohe sú skvelé najmä na precvičenie nôh a zadku.

dreamstime

Drepy

Ak túžite po vypracovanom zadku, rozhodne nezabudnite na drepy. Postavte sa tesne k lavičke a nohy dajte od seba na šírku vašich bokov. Pomaly sa spustite do pozície drepu tak, aby ste sa jemne dotkli lavičky. Cvik vykonávajte v troch sériách po 15 opakovaní.

Výstupy na lavičku

Tento cvik je skvelý najmä na oblasť nôh a zadku. Jednoducho, jednou nohou vystúpte na lavičku a druhú vytiahnite hore. Chrbát majte po celý čas vystretý a váš pohľad smerujte pred seba. Napokon zostúpte opäť na zem. Cvik vykonávajte v troch sériách po 10 – 15 opakovaní na každú stranu.

Kľuky

Aby ste precvičili aj vrchnú časť tela, na lavičke môžete praktizovať aj kľuky. Jednoducho, rukami sa zaprite o lavičku, päty majte zatlačené vzad, nohy držte vystreté, brucho zatiahnuté a zadok pevný. S nádychom sa spustite do kľuku a s výdychom späť hore. Cvik vykonávajte v troch sériách po 8 – 10 opakovaní.

image

Na lavičke môžete cvičiť kľuky, pri ktorých precvičujete najmä vrchnú časť tela.

dreamstime

Tricepsové kľuky

Rukami sa zaprite o lavičku a chrbát držte čo najbližšie k jej okraju. Nohy majte vystreté pred sebou. Pomaly s nádychom spúšťajte telo dolu a s výdychom opäť vytlačte do vystretých rúk. Cvik vykonávajte v troch sériách po 10 – 15 opakovaní.

Priťahovanie nôh k hrudníku

Samozrejme, pri cvičení netreba zabúdať ani na brucho. Posaďte sa na kraj lavičky, o ktorú sa zaprite rukami a s výdychom pritiahnite kolená k hrudníku. S nádychom sa opäť vystrite. Cvik vykonávajte v štyroch sériách po 15 – 20 opakovaní. Tie však môžete postupne zvyšovať.

Nožnice

Posledným cvikom, ktorý sa dá vykonávať na lavičke, sú nožnice. Posaďte sa na kraj lavičky, rukami sa o ňu zaprite a nohy vystrite pred seba. Pomalými pohybmi strihajte nohami. Cvik vykonávajte v štyroch sériách po 15 – 20 opakovaní. Tie však môžete postupne zvyšovať.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/zivotny-styl, menuAlias = zivotny-styl, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
19. apríl 2024 09:11