Nejde len o to, čo jete a aký pohyb vykonávate, ale aj o to, kedy cvičíte.dreamstime
StoryEditor

Kedy by ste podľa odborníkov mali cvičiť, aby ste čo najrýchlejšie schudli? Odpoveď vás prekvapí

11.11.2022, 19:00
Životný štýl

Túžite po dokonalej postave, a preto sa snažíte cvičiť a zdravo stravovať, no stále to nejako nejde? Síce dokážete pre svoju vysnívanú figúru urobiť všetko, možno robíte pár chýb, ktoré vám v splnení tohto sna bránia. Jednou z nich je aj čas cvičenia, ktorý je pri chudnutí veľmi dôležitý. Čo myslíte, mali by ste cvičiť ráno, poobede alebo večer?

Deň má 24 hodín a aj keď si občas myslíte, že ste za túto dobu nenašli na cvičenie ani pár minút, mali by ste vedieť, že klamete samých seba a zbytočne sa vyhovárate. Ak predsa túžite dosiahnuť postavu svojich snov, musíte pre to urobiť všetko, čo je vo vašich silách. Aby sme vám túto snahu o čosi uľahčili, zisťovali sme, či bude vaše cvičenie rovnako účinné v každom dennom čase. Neuveríte, na čo sme prišli.

Najlepší čas na chudnutie

Vstávate skoro ráno a večer chodíte spať čo najskôr? Ak patríte k ranným vtáčatám, ktoré si po zobudení bežia okamžite zacvičiť, mali by ste vedieť, že podľa odborníkov robíte chybu. O efektivite vášho chudnutia a lepších výsledkoch totiž nerozhoduje len váš metabolizmus, telesná teplota či bdelosť, ale aj správny čas, v ktorom cvičíte. Odborníci tvrdia, že najideálnejším časom na cvičenie je popoludňajšia alebo večerná fyzická aktivita. Vďaka tomu, že budete cvičiť v tomto období, omnoho rýchlejšie dokáže vaše telo spáliť nadbytočný tuk a kontrolovať hladinu cukru v krvi. Ak si takýto návyk vytvoríte, váš sen o dokonalej postave sa môže konečne stať realitou.

Schudnite rýchlo a efektívne

Okrem správneho cvičiaceho času však môžete chudnutie podporiť aj správnymi cvikmi. Dosiahnuť vysnívanú postavu vám pomôže najmä to, ak budú vaše tréningy rozmanité a nezamerané len na jednu časť tela. Jeden deň si napríklad môžete ísť za behať, zabicyklovať alebo si dopriať HIIIT kardio. Pri ďalšom tréningu si naopak precvičte telo pomocou intenzívnych cvičení určených na formovanie postavy. Nezabúdajte ani na deň voľna, aby sa mohli vaše svaly zregenerovať.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/zivotny-styl, menuAlias = zivotny-styl, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
19. apríl 2024 03:36