Toto sú najlepšie historické filmy, ktoré stoja o vašu pozornosť.instagram/bridgertonnetflix
StoryEditor

Zabudnite na Bridgerton: Aj tieto historické filmy a seriály sa oplatí sledovať

21.11.2022, 09:00
Životný štýl

Milujete historické filmy a seriály? Mali by ste vedieť, že tento žáner nemusí mať len romantický, ale aj komediálny, fantastický či mysteriózny nádych. Ak ste fanúšičkami skutočných príbehov, rodinných drám či historickej tematiky, tieto seriály a filmy si rozhodne zaslúžia vašu pozornosť.

Stihli ste už zhltnúť všetky epizódy štýlového, romantického a zábavného seriálu Bridgerton? Našťastie, máme pre vás niekoľko tipov na podobné historické filmy či seriály. Či už hľadáte poriadnu dávku drámy, lásky, humoru či fantastickosti, v našom zozname si rozhodne nájdete to svoje.

 

1899

Tento mysteriózny seriál, ktorý môžete nájsť na Netflixe, s prvkami trileru a hororu rozpráva príbeh posádky imigrantov, ktorí cestujú na parníku z Európy do New Yorku. Pasažieri rôznych národností však počas plavby objavia na mori inú loď, ktorá údajne stroskotala pred mnohými mesiacmi. Vďaka prítomnosti postáv z rôznych krajín je seriál viacjazyčný. V hlavných rolách sa predstaví napríklad herečka Emily Beecham alebo Andreas Pietschmann známy zo seriálu Dark.

 

Koruna

O najsledovanejšom seriály Koruna už nepochybne počula každá z vás. Ak ste ho ešte nevideli, mali by ste vedieť, že bol natočený na základe reálnych udalostí. Jeho príbeh sa točí okolo života kráľovnej Alžbete II., ktorú stvárnila herečka Claire Foy. Zobrazuje historické udalosti za jej vlády, opisuje panovníčkin osobný život, ako aj ľudí okolo nej. Keďže odkrýva viaceré tabu témy kráľovskej rodiny, môže byť pre vás veľmi zaujímavý.

 

Rod Draka

Tento rok vyšiel na streamovacej platforme HBO Max fantasy seriál Rod draka. Jeho dej sa odohráva približne dvesto rokov pred udalosťami známeho seriálu Hry o tróny a 172 rokov pred narodením matky drakov – Deanerys Targaryen.  Táto novinka je krvavá, plná intríg, bitiek či nahoty. Okrem toho, že ukazuje príbeh generácie Targaryenovcov bojujúcou o železný trón, takisto vás prevedie zaujímavými povesťami o legendárnom Aegonovi Dobyvateľovi.

 

Pokračovanie na ďalšej strane

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/zivotny-styl, menuAlias = zivotny-styl, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
25. apríl 2024 20:03