Vyskúšajte spať nahé. Neuveríte, čo sa s tane s vaším telom.dreamstime
StoryEditor

Prečo by ste mali spať nahé? Nielenže budete šťastnejšie, ale dokonca aj štíhlejšie

22.11.2022, 17:00
Životný štýl

Ísť do postele v pyžame alebo Adamovom rúchu? Síce existujú okolnosti, ktoré si vyžadujú zahalenie sa, mali by ste využiť každú príležitosť na nahý spánok. Prečo? Nielenže budete šťastnejšie, ale dokonca aj štíhlejšie. Pozrite sa, čo sa stane s vaším telom, ak na noc odhodíte všetky zvršky.

Je úplne normálne, že ste si na spánok v pyžame už zvykli a neviete si predstaviť, že by ste ho mali dať na noc dole. Mnohé z vás sa však zvyknú spánku bez nočnej košieľky vyhýbať aj kvôli predsudkom. Či už sa bojíte, že vám bude zima alebo sa bez neho budete cítiť nesvoje a nervózne, mali by ste vedieť, že spať bez pyžama je pre človeka prirodzené a vedie ku krajšiemu telu či pevnejšiemu zdraviu. Pozrite sa, prečo by ste mali spávať nahé.

Chudnite aj počas spánku

Keďže sa počas spánku dostáva váš organizmus do kľudového režimu, spaľujete o niečo menej energie než počas dňa. Ak by ste chceli tento energetický výdaj zvýšiť, skúste spať bez pyžama, a to najmä v chladnejšom prostredí. Tým, že bude vaše telo musieť vytvoriť viac tepla, vydá aj nejakú tú energiu navyše, vďaka čomu spáli omnoho viac kalórii ako v pyžame.

Ľahšie zaspávanie a kvalitnejší spánok

Ako sme spomínali, keď spíte nahé, váš organizmus sa v noci automaticky adaptuje na nižšiu teplotu, vďaka čomu môžete spať hlbšie a kvalitnejšie. Ak budete naopak spať v pyžame, ktoré vás zahrieva neprirodzene, môžu vás trápiť problémy s nespavosťou a častým prebúdzaním.

image

Nahý spánok vám dokáže pomôcť v rôznych oblastiach života.

dreamstime

Dosť neovládateľných chutí

Ďalším dôvodom, prečo spať bez pyžama, je chudnutie. Totiž, nahý spánok podporuje štíhlosť z viacerých ohľadov. Okrem rýchlejšieho spaľovania dokáže zamedziť neriadené chute. Keď je v noci telo v chlade, a teda nahé, hladina hormónu kortizol, ktorý podporuje chute do jedla, sa znižuje, a tým zabraňuje priberaniu.

Zvyšujete si sebavedomie

Ak začnete spávať nahé, môžete si pomôcť aj po psychickej stránke. Mnohé ženy sa totiž hanbia za svoje telo, a preto si ho zvyknú zahaľovať, a to aj na noc. Ak k nim patríte aj vy, mali by ste si uvedomiť, že nezáleží na tom, koľko máte kíl či tuku v oblasti pása, musíte svoje telo začať vnímať ako krásne a jedinečné. Pomôcť vám k tomuto sebavedomejšiemu ja môže pomôcť práve nahý spánok, ktorý zvyšuje pocit, že sa vo svojej koži cítite lepšie.

Vetráte pokožku a chránite ju pred nežiadúcimi problémami

Spánok bez pyžama takisto prospieva aj vašej koži. Nič vás neškrtí, neťahá, pokožka si odpočinie od oblečenia, uvoľní sa a regeneruje. Takéto prirodzené vetranie pomáha najmä oblastiam ako je podpazušie či genitálie. Rovnako tak by ste mali vedieť, že nahý spánok pôsobí aj ako prevencia vaginálnych mykóz.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/zivotny-styl, menuAlias = zivotny-styl, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
26. apríl 2024 01:20