V týchto európskych mestách zažijete tú najkrajšiu vianočnú atmosféru.dreamstime
StoryEditor

Najkrajšie vianočné trhy v Európe: Tu zažijete tú najmagickejšiu a najvoňavejšiu atmosféru Vianoc

12.11.2023, 18:00
Životný štýl

Na Vianoce sa tešia všetci. Či už je to kvôli oddychu, pečeniu chutných koláčikov, prejedaniu sa, rodinnej atmosféry alebo sledovaniu klasických rozprávok. Aby ste si ich tento rok užili naozaj naplno, pripravili sme si pre vás zoznam miest, v ktorých zažijete kúzelnú vianočnú atmosféru. Toto sú najkrajšie vianočné trhy v Európe, ktoré musíte navštíviť.

Vianoce nie sú len sviatkami, ktoré sa slávia doma, v kruhu rodiny. Celé toto obdobie je aj o stretávaní sa pod rozsvieteným stromčekom na námestiach, pod ktorým sa nesú melódie vianočných kolied, vône chutných koláčikov, lokší, medoviny či punču. Niektoré z vás sa môžno rozhodnú vymeniť zimné kabáty za plavky, no možno by ste mali pouvažovať nad tým, či sa naozaj oplatí túto jedinečnú atmosféru zahodiť za zaliatu pláž slnkom a more. Čo by pomohlo, aby ste si to rozmysleli? Máme to. Prinášame vám zoznam európskych vianočných trhov, ktoré sú počas obdobia adventu naozaj magické a nenahraditeľné.

Viedeň, Rakúsko

19. november – 26. december

Jedným z najkrajších vianočných trhov v Európe je ten v rakúskej Viedni. Od polovice novembra sa tu námestia menia na čarovné trhy s vábivou vôňou horúceho punču, môžete tu však vidieť aj nádherne vyzdobené stromy a na svoje si prídu aj deti, pre ktoré sú prichystané kreatívne dielne. Pravé vianočné koncerty zažijete na romantickom zámku Schönbrunn, najvianočnejšiu atmosféru na zámku Spittelberg a najlepšie sa nejete na Karlskirche.

 

Budapešť, Maďarsko

18. november – 1. január

Dva roky po sebe vyhrala Budepešť titul najlepšieho vianočného trhu v Európe. Výhodou je, že sa nachádza len kúsok od slovenských hraníc. Ak sa trhy pri Bazilike sv. Štefana a na námestí  Vörösmarty rozhodnete tento rok navštíviť aj vy, čakajú na vás ohromujúce vianočné laserové projekcie, prenádherný vianočný stromček, stovky stánkov, živá hudba a vystúpenia ľudových tanečníkov.

Trier, Nemecko

18. november – 22. december

K top vianočným najromantickejším trhom v Európe sa radí aj mesto Trier v Nemecku, ktoré patrí k dlhodobo najkrajším. Leží v stredovekom hlavnom námestí pod impozantným pozadím katedrály. Nájdete tu vyzdobené stánky, zábavný program pre celú rodinu, ale aj široký výber lahodných špecialít ako napríklad originálne varené víno, ktoré láka návštevníkov z celého sveta.

 

Pokračovanie na ďalšej strane

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/zivotny-styl, menuAlias = zivotny-styl, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
19. apríl 2024 12:33