V týchto európskych mestách zažijete tú najkrajšiu vianočnú atmosféru.dreamstime
StoryEditor

Najkrajšie vianočné trhy v Európe: Tu zažijete tú najmagickejšiu a najvoňavejšiu atmosféru Vianoc

12.11.2023, 18:00
Životný štýl

Na Vianoce sa tešia všetci. Či už je to kvôli oddychu, pečeniu chutných koláčikov, prejedaniu sa, rodinnej atmosféry alebo sledovaniu klasických rozprávok. Aby ste si ich tento rok užili naozaj naplno, pripravili sme si pre vás zoznam miest, v ktorých zažijete kúzelnú vianočnú atmosféru. Toto sú najkrajšie vianočné trhy v Európe, ktoré musíte navštíviť.

Praha, Česká republika

26. november – 6. január

Ak je pre vás problém jazyková bariéra, rozhodne by ste mali navštíviť vianočné trhy v Prahe. Na Staromestskom námestí v okolí vysvieteného Orloja nájdete tradičné české trhovisko, kde obchodníci ponúkajú typický tovar v podobe fúkaných sklenených gúľ, ručne vyšívané obrusy či drevené hračky. Dospelí si môžu pochutnať na typickom varenom víne či klobáskach a deti naopak na vianočných sušienkach alebo pečených gaštanoch.

Krakov, Poľsko

25. november – 1. január

Krakov v sebe ukrýva nespočetné množstvo miest, ktoré tu môžete vidieť počas obdobia vianočných trhov. Začať môžete na námestí Rynek Glowny, kde z vianočných stánkov ucítite vôňu chutnej klobásky. Nezabudnite ani na budovu Sukiennice, kde na vás čakajú vysvietené miestnosti a všemožné ručne robené ozdoby. Vašu pozornosť si však zaslúžia aj povestné stredoveké uličky Ktakova, ktoré poslúžia ako ideálne pozadie pre rušný vianočný trh.

Štrasburg, Francúzsko

26. november – 6. január

Nie nadarmo si Štrasburg vyslúžil prezývku "francúzske hlavné mesto Vianoc“. V tomto období vyzerá ako skutočný Betlehem. Na námestiach nájdete nespočetné množstvo trhových stánkov, ktoré sú plné drevených či sklenených ozdôb, pikantných perníkov či sviežich alsaských vín. Takisto nezabudnite navštíviť „Dedinu zdieľania“, ktorá umožňuje ľuďom prispievať miestnym neziskovým organizáciám a charitatívnym organizáciám.

 

Záhreb, Chorvátsko

26. november – 6. január

Trikrát po sebe zvolené za najlepšie vianočné trhy v Európe boli tie v Záhrebe. Ak sa ich tento rok rozhodnete navštíviť aj vy, čaká na vás živá hudba, delikatesy od výmyslu sveta, suveníry a všetko to, čo k Vianociam jednoducho patrí. Nezabudnite však ochutnať ani miestne špeciality ako Medenjaci a nevynechajte návštevu prenádherného ľadového parku na Námestí kráľa Tomislava.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/zivotny-styl, menuAlias = zivotny-styl, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
18. apríl 2024 09:24