Mayský horoskop sa skladá z 13 znamení charakterizujúcich vašu osobnosť.dreamstime
StoryEditor

Ste jaguár, sova či netopier? Mayský horoskop podľa Mesiaca prezrádza všetko o vašej osobnosti

01.04.2022, 12:00
ASTRO

Mayovia, ktorí kládli väčší význam Mesiacu než Slnku, vytvorili horoskop skladajúci sa z 13 znamení. Každé z nich predstavuje konkrétne zviera, ktoré dokáže charakterizovať vašu osobnosť podľa dňa, v ktorom ste sa narodili. Zistite či ste jaguár, sova, netopier, páv alebo ďalšie.

Hviezdy majú veľký vplyv na osobnosť človeka a práve na tom sa zhodujú aj rôzne kultúry po celom svete. Na rozdiel od tradičného gréckeho horoskopu si Mayovia určili 13 hlavných znamení, v ktorých pripisujú omnoho väčší význam Mesiacu než Slnku. Ich rok sa rozdeľuje na trinásť lunárnych cyklov po 28 dní, a teda má 364 dní. Posledný deň nazývajú dňom mimo času, pretože ho venujú najmä oslavám. Každé znamenie Mayského horoskopu predstavuje konkrétne zviera, ktoré dokáže charakterizovať vašu osobnosť podľa dňa, v ktorom ste sa narodili. Pozrite sa, ktoré znamenie patrí práve vám.

Netopier

  • Od 26. júla do 22. augusta

Ľudia narodení v znamení Netopiera, sú veľmi charizmatickými osobnosťami a bývajú vodcami od prírody. Majú veľa energie a vedia, ako si užiť život naplno. Vďaka zdravému sebavedomiu dokážu vždy dosiahnuť to, po čom túžia. V spoločnosti bývajú veľmi obľúbení a v partnerských vzťahoch sú milujúci a oddaní. Aby sa však cítili šťastne, potrebujú občas svoj priestor a osobnú slobodu.

Škorpión

  • Od 23. augusta do 19. septembra

Nie, v Mayskom horoskope nemá znamenie Škorpión nič spoločné s tým tradičným. Jeho povahové vlastnosti zodpovedajú skôr Panne. Ľudí, ktorí sa narodili v tomto znamení, môžeme charakterizovať ako neustále analyzujúce, premýšľajúce a objektívne osobnosti. Radi sa držia pravidiel a zvykov. Vo vzťahoch bývajú starostliví, problémy riešia v pokoji a partnera milujú celým srdcom.

Jeleň                               

  • Od 20. septembra do 17. októbra

Znamenie Jeleň má neuveriteľný zmysel pre estetickosť a cit. Tí, ktorí sa narodili v tomto znamení, bývajú veľmi emocionálni a umelecky založení. Majú okolo seba upokojujúcu a harmonickú auru, ktorú na nich mnoho ľudí obdivuje. Vedia, ako niekoho uloviť, pretože vždy pôsobia elegantne, milo a na úrovni, čím sa z nich ľahko stávajú profesionálni zvodcovia.

Sova

  • Od 18. októbra do 14. novembra

Ľudia v znamení Sovy majú skvelú intuíciu a sú od prírody múdri. Problémom je, že sa pred svetom často uzatvárajú. Naopak, sú výbornými radcami a poslucháčmi, takže môžu byť skvelými psychológmi. Aj keď sú náladoví, v spoločnosti bývajú obľúbení, pretože si okamžite vedia k ľuďom vybudovať silnú dôveru.

Páv

  • Od 15. novembra do 12. decembra

Pávy radi priťahujú pozornosť a túžia po obdive. Vo všetkom, čo robia, sa snažia byť dokonalí a originálni. Záleží im na spoločenskom či pracovnom postavení, a preto sa z nich ľahko môžu stať perfekcionisti. Žijú pre prítomnosť a sú rodenými optimistami, takže sa vedia tešiť aj z každej maličkosti.

Krokodíl

  • Od 13. decembra do 9. januára

Ľudia, ktorí sa narodili v znamení Krokodíla, bývajú jednoduchí, priateľskí, neustále optimistickí a nie je s nimi ťažké nadviazať kontakt. Neradi sa cítia pod tlakom a majú veľký zmysel pre detail, a preto sa vždy musia pred každým krokom poriadne zamyslieť, aby zistili, čo majú robiť. Keďže sú rozvážni a hanbliví, hľadajú vzťah, ktorý je založený na rešpekte.

Opica

  • Od 10. januára do 6. februára

Jedno z najzábavnejších znamení Mayského horoskopu je Opica, ktoré nikdy nestráca svoju detskú radosť. Žije pre prítomnosť a optimizmus. Ľudia narodení v tomto znamení potrebujú mať neustále okolo seba tých, na ktorých im najviac záleží. V zamestnaní bývajú väčšinou úspešní, pretože sú spoločenskí, sebavedomí a veľmi dobrí organizátori.

Sokol

  • Od 7. februára do 6. marca

Sokol je znamením s veľmi vnímavou, duchovnou a silnou osobnosťou. Ľudí narodených v tomto znamení si okolie váži najmä pre ich múdrosť a priamosť. Väčšinou ich nájdete na vedúcich pozíciách, pretože v sebe ukrývajú prirodzenú autoritu. Keďže sa neboja prejaviť svoje úprimne city, bývajú skvelými partnermi, ale aj rodičmi.

Jaguár

  • Od 7. marca do 3. apríla

Jaguári žijú život s veľkou vášňou a neustále sa snažia hľadať nejakú situáciu, ktorá by mohla byť pre nich nie len rizikom, ale aj výzvou. Bývajú prirodzenými vodcami so silnou osobnosťou, vďaka ktorej sú v spoločnosti veľmi rešpektovaní. Keďže prekypujú energiou, potrebujú vykonávať fyzickú aktivitu, pri ktorej ju dokážu uvoľniť a vypustiť.

Líška

  • Od 4. apríla do 1. mája

Ľudia, ktorí sa narodili v znamení Líšky, bývajú zodpovednými, pracovitými osobnosťami, ktoré vo svojom živote hľadajú stabilitu a pohodlie. Sú veľmi pripútaní k svojej rodine a priateľom, radi druhým pomáhajú a nikdy za to nič nechcú. V partnerských vzťahoch bývajú lojálni, verní, temperamentní a najmä milujúci.

Had

  • Od 2. mája do 29. mája

Hady sú od prírody inteligentní a zvedaví ľudia, ktorí sa radi vzdelávajú a pátrajú po nových informáciách. V spoločnosti bývajú uznávanými, a preto sa z nich často stávajú prirodzené autority. Keďže sú cieľavedomí, dokážu ľahko dosiahnuť svoj cieľ. Svojmu partnerovi sa vedia oddať celým srdcom i dušou.  

Veverička

  • Od 30. mája do 26. júna

Tí, ktorí sa narodili v znamení Veveričky, bývajú pracovití a radi na seba strhávajú všetku pozornosť. Potrebujú byť neustále s niekým v kontakte, čo bez námahy dokážu vďaka svojej sympatii a optimizmu. Sú vynikajúcimi priateľmi, ľahko sa s nimi komunikuje a neboja sa vyjadriť ani svoje pocity. Ak sa však niečo týka peňazí, vedia byť impulzívni.

Korytnačka

  • Od 27. júna do 25. júla

Pre toto znamenie sú prvoradé vzťahy a rodina. Ľudia narodení v znamení Korytnačky bývajú cieľavedomí a pracovití. Nezostanú dlho v zamestnaní, v ktorom sa nedočkajú spravodlivosti a pohodlia. Napĺňa ich väčšinou práca súvisiaci s ekológiou a životným prostredím. Vo vzťahoch sa však často stávajú introvertnými, ale akonáhle si ich niekto získa, sú verní a stabilní.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/astro, menuAlias = astro, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
23. apríl 2024 21:59