Ukrajinské influencerky podporujú svoju zem.dreamstime
StoryEditor

Zo života plného luxusu do armádnej zóny: Takto vyzerá vojna očami najznámejších ukrajinských influenceriek

29.03.2022, 08:00
Životný štýl
Zo dňa na deň sa ich sociálne siete zmenili z pozitívnych príbehov a dovolenkových fotografií na príspevky o zúfalstve a strachu zo súčasnej situácie v ich rodnej krajine. Najznámejšie ukrajinské influencerky sa snažia svojim sledovateľom podávať čo najautentickejšie informácie o vojne.

Konflikt na Ukrajine prerastá do rozmerov, o ktorých sa mnohým ľuďom ani nesnívalo. Situácia negatívne vplýva aj na ukrajinské influencerky, ktorých profily na sociálnych sieťach sa zo dňa na deň zmenili z dokonalých životov na príspevky plné zúfalstva a hrôzy. Pozrite sa, ako podporujú svoju rodnú krajinu.

Anna Prytula

Známa ukrajinská influencerka Anna Prytula sa rozhodla prispôsobiť svoj obsah na sociálnych sieťach súčasnej situácii. Jej príbehy sa zo záberov dokonalého života zmenili na fotografie a videá padajúcich rakiet, prosby o pomoc či rady od sledovateľov. „O 5:00 Rusko zaútočilo na územie Ukrajiny,“ napísala Anna, ktorá neskrýva strach, ale snaží sa každý deň svojim sledovateľom prinášať autentické zábery vojny.

Anastasiia Stadnyková

Viac než pred mesiacom vyzerala sociálna sieť Anastasii Stadnykovej ako ktorýkoľvek iný profil influencera. Fotografie chutného jedla, kytíc kvetov či veľké množstvo šťastných záberov s manželom a dcérkou. Jedna z najznámejších ukrajinských influenceriek čaká v súčasnosti dieťatko, a preto situáciu v jej krajine neprežíva najlepšie. Každý deň cez svoje príspevky prosí Rusko, aby stiahlo svoju armádu z Ukrajiny.

Nadiia Volodymyrivna Dorofieieva

Nadiia je ukrajinská speváčka, módna návrhárka, blogerka, herečka a influencerka. Na sociálnych sieťach ju sleduje viac než päť miliónov ľudí. Ani jej neostala situácia v rodnej krajine ľahostajná, a preto sa snaží na svojom profile robiť všemožné zbierky na pomoc v podobe koncertov. Neskrýva zúfalstvo ani slzy, jej fanúšikovia tak majú možnosť vidieť, aká je realita Nadiinho života v súčasnosti.

Olga Poliaková

Ukrajinská speváčka Olga Poliaková si za niekoľko rokov dokázala na sociálnych sieťach vybudovať necelé tri milióny sledovateľov. Jej profil je dnes plný videí, v ktorých sa prihovára fanúšikom a informuje ich o súčasnej situácii na Ukrajine. Nebojí sa otvorene vyjadrovať názor a podporu svojej krajine či prezidentovi. „Nikdy som si nemyslela, že moju zem raz stretne tak zlý sen,“ napísala Olga, ktorej úsmev na tvári uvidíte už len málokedy.

Nastia Kamenskykh

Na Ukrajine je slávnou popovou speváčkou, herečkou, influencerkou, ale aj známou televíznou osobnosťou. Na svojej sociálnej sieti ju sleduje takmer päť miliónov ľudí. Okrem aktuálnych informácii a autentických videí každodenne Nastia zdieľa príspevky na podporu svojej krajine. Dokonca sa rozhodla aj naspievať pieseň, ktorou sa snaží pomôcť, vyjadriť strach či zúfalstvo a vyzbierať financie.

Lesya Nikityuková

Lesya Nikityuková je ukrajinskou televíznou moderátorkou a influencerkou, ktorej sociálna sieť bola pred vojnou plná pozitívnych príspevkov, zábavy a fotografií zo slnečných dovoleniek. V súčasnosti súcití so strachom všetkých obyvateľov jej rodnej zeme a snaží sa dennodenne vyjadrovať podporuje celej Ukrajine.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/zivotny-styl, menuAlias = zivotny-styl, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
26. apríl 2024 18:17