Portfóliovú diétu musíte vyskúšať.dreamstime
StoryEditor

Zbaví vás nadbytočných kíl aj zdravotných problémov: Portfóliovú diétu musíte vyskúšať

21.03.2024, 17:00
Zdravie

Existuje veľké množstvo diét, vďaka ktorým sa dá schudnúť, no ak hľadáte niečo viac, rozhodne by ste mali vyskúšať portfóliovú diétu. Tá vás nielenže zbaví nadbytočných kíl, ale môžete sa vďaka nej zbaviť či predísť všemožným zdravotným problémom. Pozrite sa, v čom spočíva.

Zatiaľ, čo niektoré diéty sa zameriavajú na rýchly úbytok hmotnosti, obsahujú prísne pravidlá a obmedzujú vás v konzumácii niektorých jedál, existujú aj také, ktoré zaručujú dlhodobý účinok nielen pri dosahovaní vysnívanej postavy, ale aj samotnom zdraví. Jednou z nich je portfóliová diéta, ktorá zahŕňa malé, no udržateľné zmeny vo vašom stravovaní, podporuje konzumácii zdravých potravín, je rozmanitá a nenúti vás obmedzovať sa. Vďaka nej si tak môžete zlepšiť životný štýl, schudnúť a predísť vzniku všemožných ochorení. Pozrite sa, aké ďalšie účinky ponúka.

Na srdce aj cievy

Okrem toho, že sa vďaka portfóliovej diéte zbavíte nadbytočných kíl a budete bližšie k vysnívanej postave, môžete si zlepšiť aj celkové zdravie. Keďže sa pri tejto diéte príliš neobmedzujete, netrpíte zákazmi a návalmi prejedania, po fyzickej a psychickej stránke sa môžete cítiť omnoho lepšie už po prvom týždni. Nielenže budete nabité pozitívnou energiou, ale predídete vzniku srdcovými chorôb, zápalu ciev a zbavíte sa vysokého cholesterolu či krvného tlaku.

Ako to funguje?

Pri portfóliovej diéte ide o malé, no zdraviu prospešné zmeny v stravovaní. Odporúča sa, aby ste namiesto klasického mlieka konzumovali sójové výrobky a mäso nahradili tofu či tempehom. Ak si rady doprajete chlieb s maslom, zaobstarajte si margarín, ktorý blokuje vstrebávanie cholesterolu v čreve. Takisto viac konzumujte potraviny bohaté na vlákninu, ako je napríklad ovos, jačmeň, rôzne strukoviny či ovocie. Nezabudnite ani na orechy, kapustu, špenát a brokolicu, ktorá je plná vitamínov a minerálov. Jednoducho, snažte sa jesť zdravo, no neobmedzujte sa a nehladujte.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/zdravie, menuAlias = zdravie, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
25. apríl 2024 19:16