Dôležité je, aby vo vývare okrem mäsa a zeleniny nechýbali ani kosti. Práve tie v sebe ukrývajú zázračnú silu.
Protizápalový
V silnom vývare z kostí sa nachádzajú látky, ktoré majú vplyv na pohyb bielych krviniek. Vďaka tomu dokáže zabojovať nielen proti rôznym baktériám, ale aj zápalom, s ktorými vaše telo bojuje. Vývar je ľahko stráviteľný, no ak je doplnený o mäso a zeleninu, tak aj dostatočne sýty. Na celkové trávenie má veľmi pozitívny vplyv a upokojuje nielen váš žalúdok, ale pomôže vám aj v prípade, že vás trápi nafúknuté brucho. Z mäsa, kostí a zeleniny sa do vývaru uvoľňuje množstvo vitamínov a minerálov, ktoré podporujú celkovú obranyschopnosť organizmu. Ak ste zaľahli do postele s úmyslom vypotiť sa, aj s tým vám pomôže horúci vývar. Zároveň však doplní stratené vitamíny a minerály.
Aminokyseliny
V tejto tradičnej polievke sa nachádzajú aj aminokyseliny, ktoré majú pozitívny vplyv na vašu výkonnosť, pamäť, ale aj kvalitu vášho spánku. Okrem toho majú schopnosť detoxikovať organizmus a niektoré z nich ho dokonca okysličujú a tiež znižujú vysoký krvný tlak. Dôležité je, aby bol vývar varený na nízkej teplote a dlho. Čím dlhšie, tým lepšie.
Krásna vďaka vývaru
Z mäsa, chrupaviek a kostí sa do vývaru uvoľnia látky, ktoré podporujú zdravie kostí a tiež kĺbov. Vývar by tak nemal chýbať v jedálničku žiadneho športovca či aktívneho človeka. Kolagén, ale aj kyselina hyalúronová je nevyhnutná pre celkové zdravie vašej pokožky, vlasov, ale aj nechtov. Ak ich máte v tele dostatok, určite nebudete bojovať s ich štiepením či lámaním. Do tela ich dostanete opäť prostredníctvom vývaru.