Tieto veci môžu počas sviatkov pokaziť váš vzťah.dreamstime
StoryEditor

Partnerské peklo kvôli vianočným sviatkom: Pozor na tieto veci, môžu vám zničiť vzťah

26.12.2023, 09:00
Vzťahy

Síce by mali byť vianočné sviatky časom pokoja, relaxu a blízkosti milovaných, častokrát môžu stáť za partnerským peklom, hádkami a konfliktami. Existuje totiž niekoľko vecí, kvôli ktorým si môžete zničiť vzťah, a to len preto, že sú sviatky. Pozrite sa, na čo si dať pozor.

Síce ubehlo už pár dní od Štedrého dňa, mnohé z vás sú so svojimi partnermi stále doma. Aj keď by ste si mali užívať pokoj, relax a rodinnú pohodu, môže sa stať, že práve kvôli sviatkom zažijete náročné a rizikové obdobie vo vzťahu. Nielenže sa môžete neustále hádať, ale vznikne medzi vami napätie, ktoré bude veľmi ťažké odstrániť. Pozrite sa, na ktoré veci by ste si mali dať pozor, aby vám počas sviatkov nezruinovali puto s partnerom.

Ach, tie peniaze

Síce ste potešili svojich blízkych najkrajšími darčekmi, zabolieť to mohlo najmä váš rozpočet. Či už ste sa pri nakupovaní príliš odviazali, investovali do predraženej výzdoby alebo ste si zobrali pôžičku, peniaze dokážu vo veľkom ovplyvniť váš vzťah. Častokrát sa totiž stáva, že partneri nekupujú darčeky spolu, nevedia sa zhodnúť alebo nie sú schopní priznať si, že na drahé darčeky nemajú. Napokon ľutujú vyhodené peniaze a hádajú sa. Ak máte medzi sebou podobné problémy aj vy, skúste začať šetriť už teraz, aby ste vrátili do rozpočtu všetko, čo ste minuli.

Stres, zhon a únava

Počas sviatkov by ste mali oddychovať a užívať si jeden druhého. Bohužiaľ, často sa len naháňate, vypekáte, upratujete a lietate po obchodoch, takže na sebe si nenájdete čas. Ak ho napokon aj máte, dopadne na vás vyčerpanosť a stres, ktorý napokon zapríčiní konflikty a hádky. Zastavte sa preto na chvíľu a myslite na vlastnú pohodu. Ak sa totiž budete cítiť dobre vy, rovnako sa bude cítiť aj váš partner. Zároveň nezabudnite na väčšiu intimitu a veľa sa rozprávajte.

Rodinné stretnutia

Vzťah dokážu počas sviatkov zničiť aj rodinné stretnutia, ktoré bývajú často veľmi náročné. Keďže nie všetky sú dokonalé, môže sa stať, že sa na návšteve pohádate so svokrou alebo sa s rodičmi nezhodnete na darčekoch pre deti. Ak vás ešte čaká zopár podobných  návštev, snažte sa prepočuť blbé poznámky a stanovte si na návštevu nanajvýš jednu hodinu. Verte, že za ten čas nestihnete s nikým riešiť žiaden nepríjemný konflikt.

Strach z nového roka

Už čoskoro je tu oslava nového roka. Bojíte sa? Niet sa čomu čudovať. V takýchto chvíľach vás totiž môžu trápiť negatívne a pochmúrne myšlienky, ktoré kazia celú atmosféru. Bojíte sa, čo bude s vaším vzťahom ďalej? Pýtate sa samých seba, čo všetko vám tento rok nevyšlo a aký bude asi ten ďalší? Prestaňte s tým. Radšej si v tento oslavný deň povedzte, za čo ste vďačné, čo sa vám najviac páčilo, čo vám utkvelo v pamäti a čo ste dokázali nielen v práci, ale aj osobnom živote.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/vztahy, menuAlias = vztahy, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
27. apríl 2024 00:00