Sex ako forma cvičenia? Zistite, ktoré polohy sú na to ako stvorené.dreamstime/Igor Mojzes
StoryEditor

Sex vám dokáže pomôcť i pri chudnutí. Zistite, ktoré polohy sú na to ako stvorené

27.04.2023, 15:00
Vzťahy

Nemusíte byť fanúšičkou vrcholových športov, udržiavať sa vo forme však prispeje k celkovému zdraviu tela aj ducha. Pokiaľ vám neučaroval beh či fitko, je tu ešte jeden zaujímavý spôsob – sex. Počas milovania skutočné spálite niekoľko kalórii. Je to síce približne hodnota polovice sójovej tyčinky, no hlavné je, že ste pri tom spolu, nie?

Pokiaľ teda neplánujete absolvovať sexuálny maratón, nečakajte enormný rozdiel vo vašej postave. Nájdu sa iné fyzické aktivity, pri ktorých z váhy ubudne oveľa viac, no čo sa týka uspokojenia, tu máme zrejme jasného víťaza. Dôležité sú aj polohy – niektoré vás možno prekvapia, ale skutočne pri nich spálite najviac kalórii.

Čo poviete na takýto šport?

Hektický spôsob života je čiastočne zodpovedný za to, ako pristupujeme k manažovaniu svojho času. Napriek tomu si dokážete pri troche úsilia vypestovať zdravšie návyky, ktoré sa odzrkadlia na váhe a celkovom trávení. Či už sa rozhodnete pre osvedčenú stredomorskú stravu, alebo pre prerušovaný pôst, hlavné je pochopiť prepojenie váhy s imunitným systémom.

Takisto nesmiete zabúdať na pravidelný pohyb. Bez hanby tu zaradíme sex, pretože je dobrý pre zdravie, spaľuje tuky a robí nás šťastnými. Samozrejme, nevyrovná sa to pravidelným tréningom, benefity však ostávajú nezmenené. Nemusíte rozvrh plánovať ako pri osobnom trénerovi, dbajte ale na to, aby ste boli obaja v dostatočnej pohode a nedali si iba rýchlovku.

Behom spálite viac, no čo je príjemnejšie?

Nezvyčajný výskum nedávno porovnával polhodinu behu s 30 minútami pohlavného styku. Energetické hodnoty nakoniec boli vyššie pri prvej možnosti – muži spálili 276 kcal, ženy 213. V rámci sexu boli čísla o niečo nižšie. Ženské zastúpenie priemerne odbúralo 69 kalórií, mužskí účastníci 101. Samozrejme, že beh má množstvo výhod, vrátane čistejšej mysle a pozitívneho ovplyvnenia zdravia vášho srdca.

Oddajte sa týmto „cvikom“

Preto je sex vhodným spôsobom na mierne zlepšenie svojej fyzickej aktivity. Veľa závisí od polôh, pretože vtedy zapájate rozličné druhy svalov. Keď teda chcete pred dovolenkovou sezónou mať zo svojej postavy lepší pocit, zapojte do toho aj partnera. Užijete si tak spoločné chvíle, vychutnáte si účinok oxytocínu a... Viac vás ani nemusíme presviedčať. Vyskúšajte niektorú z týchto polôh a efekt si odsledujete sama na sebe.

Klasická poloha „na psíka“ pomôže vyformovať viac častí tela. Posilňuje brucho, zadok a sedacie svaly, takže si ju rozhodne doprajte. Ak chcete ešte viac základného tréningu, rozhodnite sa pre rovnakú pozíciu, akurát v stoji. Akýkoľvek druh stojacej polohy, do ktorej sa dostanete, si bude vyžadovať rovnováhu, čím aktívne zapojíte stred tela.

S posilneným jadrom môžete prejsť k polohe, ktorá znie romanticky, no poriadne vás rozpáli. Zámerom lotusu je čo najväčšia blízkosť a hľadenie jeden druhému do očí. V podstate sedíte v partnerovom lone, čo znie spočiatku jednoducho, avšak na úspešné vyvrcholenie potrebujete dostatok silné stehná a občasnú flexibilitu.

Vašim stehnám dá takisto zabrať takzvaná jazdkyňa. V tomto prípade môžeme nazvať aj polhodinu v takejto polohe poctivým work-outom. Pozícia sa špecificky zameriava aj na spodnú časť brucha, čo je počas bežného cvičenia často problematická časť. Pri obrátenej jazdkyni ste k partnerovi otočená chrbtom a práve to dá zabrať sedacím svalom. Niet nad dobrú cvičebnú rutinu, všakže?

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/vztahy, menuAlias = vztahy, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
21. apríl 2024 16:40