Zomrela herečka Lisa Loring.instagram/roberto_brunetti_
StoryEditor

Zomrela predstaviteľka Wednesday z Rodiny Addamsovcov: Po mozgovej príhode ju pri živote udržiavali prístroje

30.01.2023, 14:00
Celebrity

Neexistuje pravdepodobne nikto, kto by si nepamätal roztomilú Wednesday z pôvodného seriálu Rodiny Addamsovcov z roku 1964. Svet však dnes ráno obletela správa, že herečka Lisa Loring, ktorá dala tvár tejto postave, zomrela na následky mŕtvice. Pri živote ju posledné dni udržiavali prístroje. Napokon musela jej rodina urobiť vážne rozhodnutie.

Meno Lisa Loring je väčšine z vás možno neznáme, no keď si ho spojíte s postavou Wednesday Addams z kultového sitcomu Rodina Addamsovcov, rozhodne viete, o koho ide. Svet sa dnes však zobudil do smutného rána. Herečka, ktorá dala tvár tomuto roztomilému dievčatku, zomrela vo veku 64 rokov. Údajne utrpela mozgovú príhodu, za ktorou sa ukrýval vysoký krvný tlak a cigarety. Tri dni sa ju lekári snažili držať pri živote, no rodina sa napokon rozhodla, že ju nechá v pokoji odísť a od prístrojov ju tak odpojili.

 

Smrť herečky oznámila na sociálnych sieťach jej dlhoročná priateľka Laurie Jacobson. „S veľkým zármutkom oznamujem, že zomrela naša kamarátka Lisa Loring,“ napísala a dodala, že „v našich srdciach to bola vždy Wednesday Addams.“ Ani jej najbližšia rodina nezostala chladná. Jedna z dcér herečky Vanessa Foumberg povedala, že „odišla pokojne. Obe dcéry boli pri nej a držali ju za ruku.“ Aj napriek osudu prežila Lisa Loring v celku pekný život. Má za sebou niekoľko úspešných filmov, bola štyrikrát vydatá a vďaka dcéram sa mohla posledné roky tešiť z vnúčat.

V láske nemala veľké šťastie

Lisa Loring sa do filmovej histórie zapísala vo veku 6 rokov. Vtedy si ako prvá zahrala postavu obľúbenej Wednesday v seriáli Rodina Addamsovcov, ktorý sa nakrúcal od roku 1964 do roku 1966. Síce ju úloha roztomilého a strašidelného dievčatka preslávila po celom svete, z tieňa tejto postavy sa jej už vystúpiť nepodarilo. Lisa si zahrala v niekoľkých úspešných filmoch ako Helloween, Chinatown, Savage Harbor alebo Iced, ale slávu jej nepriniesol ani jeden. Prvýkrát sa vydala ako 15-ročná za herca Farrela Foumberga, s ktorým má dcéru Vanessu. Po smrti jej matky alkoholičky a druhom manželstve sa jej život zrútil. Bola závislá na drogách, z ktorých sa liečila veľmi dlho. Po treťom a štvrtom manželstve bolo jasné, že v láske mať šťastie už nebude. A hoc sa jej vo vzťahoch nedarilo, vzišli z nich dve dcéry, ktoré jej dopriali aj vnúčatá.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/celebrity, menuAlias = celebrity, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
23. apríl 2024 17:54