Aj vďaka krémom s SPF faktorom si udržíte krásne opálenú a zdravú pokožku.dreamstime
StoryEditor

Udržte si opálenú pokožku čo najdlhšie. Stačí, ak sa budete držať týchto zásad

22.07.2024, 14:00
Životný štýl

Chcete si krásne opálenie po dovolenke udržať čo najdlhšie? Vďaka správnej starostlivosti sa vám podarí predĺžiť vaše opálenie aj o niekoľko týždňov. Zabudnite však na dlhé kúpele a starostlivosť o pokožku zintenzívnite už pred odchodom na dovolenku.

Slnkom dotknutá pleť je krásna. No udržať si opálenie čo najdlhšie vás predsa len bude niečo stáť.

Pred dovolenkou

Zvýšenú starostlivosť vašej pleti venujte už pred odchodom na dovolenku. Okrem toho, že by ste ju mali dostatočne hydratovať jej doprajte aj peeling. Vďaka nemu bude pokožka rovnomerne opálená, nebude sa predčasne šúpať a zbavíte ju odumretej kože.

SPF

Ak sa vám podarí pokožku spáliť, do pár dní sa začne šúpať. Preto nezabúdajte na dostatočnú a pravidelnú ochranu. Slnko vás opáli aj keď na sebe budete mať krém s vyšším ochranným faktorom. No oveľa zdravšie, takže ochranný faktor určite nepodceňujte.

image

Opálená pokožka potrebuje neustálu hydratáciu.

dreamstime

Uprednostníte sprchu

Ak si chcete udržať opálenie čo najdlhšie, uprednostníte sprchovanie vo vlažnej vode pred dlhými horúcimi kúpeľmi. Po sprche sa osušte len jemne, akoby ste pomocou uteráku len chceli odsať prebytočnú vodu z pokožky. Peeling teraz určite vynechajte. A sprchovací gél či mydlo používajte najmä na intímne partie. A to tiež len tie, ktoré neobsahujú alkohol.

Hydratácia

Hydratujte. Zvonku aj znútra. Pite dostatočne veľa tekutín a nezabúdajte ani na pravidelné krémovanie pokožky. Voľte vysoko hydratačné krémy a oleje. Tie nanášajte ešte na mierne vlhkú pokožku, pretože majú následne oveľa lepší a dlhotrvajúci efekt.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/zivotny-styl, menuAlias = zivotny-styl, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
07. september 2024 23:08