Zacvičte si spolu so svojim domácim miláčikom.dreamstime
StoryEditor

Necvičte osamote, ale urobte si z domáceho miláčika parťáka: Dog jóga vás bude baviť oboch

27.06.2024, 18:00
Životný štýl

Nechce sa vám chodiť do posilňovne alebo behať niekde po parku? Zacvičiť si môžete aj doma a to v prítomnosti domáceho miláčika, z ktorého si môžete urobiť parťáka. Vyskúšať by ste spolu mali dog jógu, vďaka ktorej si precvičíte celé telo a zlepšíte si náladu. Pozrite sa, ako by mal vyzerať váš spoločný tréning.

Nechce sa vám cvičiť osamote? Ak máte doma psa, mali by ste ho skúsiť zapojiť do tréningu. Najideálnejším druhom cvičenia pre vás môže byť dog jóga, vďaka ktorej sa nielenže udržíte v kondícii, ale schudnete a spojíte tak príjemné s užitočným. Dog jógu vymyslela približne pred 20 rokmi jedna Američanka, ktorá sa do svojich lekcii jógy rozhodla zapojiť aj psa. Od tej doby si už tréning bez domáceho miláčika nevie predstaviť, takže ho vrelo odporúča aj vám. Ak sa neviete rozhodnúť, či začať cvičiť so psom, prezradíme vám niekoľko benefitov, ktoré takáto jóga prináša. 

Vzájomné prepojenie

Je váš pes občas neposlušný, neposedný a nepočúva? Ak s ním pravidelne začnete cvičiť dog jógu, môžete ho naučiť istej poslušnosti. Dôvodom je najmä fakt, že je pri nej potrebná sústredenosť a kľud. Takýmto spôsobom sa pojašený domáci miláčik aspoň na chvíľu upokojí a pri poveloch sa bude sústrediť omnoho viac než predtým. Okrem toho si vďaka takémuto cvičeniu začnete viac dôverovať a prepojíte sa na hlbšej úrovni.  Už po pár tréningoch budete pociťovať neuveriteľné spojenie. 

Omladnete a schudnete

Jóga je predovšetkým skvelou formou cvičenia, a to najmä v prípade, ak nemáte v obľube dvíhanie činiek, behanie na páse či dlhé prechádzky s vašim domácim miláčikom. Nielenže pri nej schudnete, ale spevníte si svalstvo, zlepšíte si kondíciu, flexibilitu a omladnete nie len po vonkajšej, ale aj vnútornej stránke. Okrem toho sa obaja môžete zbaviť bolesti kĺbov, menštruačných kŕčov či problémov so srdcom. 

Bez stresu a úzkosti

Dog jógu by ste mali praktizovať aj v prípade, že vás často trápi stres, úzkosť alebo napätie. Vďaka domácemu maznáčikovi, ktorý bude niektoré cviky vykonávať spolu s nami, sa totiž uvoľníte, upokojíte a mysľou aspoň na pár chvíľ prestanete byť niekde v práci či iných povinnostiach. Takisto aj pre psa bude jóga relaxačná a keďže spolu strávite nejaký čas, zlepší sa nálada vám obom. 

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/zivotny-styl, menuAlias = zivotny-styl, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
29. jún 2024 15:32