Takto na dovolenke nepriberiete.dreamstime
StoryEditor

Po príchode z dovolenky oddýchnuté, no s kilami navyše: Naučte sa dopriať si bez priberania

23.06.2024, 16:00
Životný štýl

Celý rok sa tešíte na dovolenku, oddych, more a aspoň týždeň bez starostí, no keď sa z pobytu vrátite a postavíte sa na váhu, ostanete v šoku. Na dovolenke by ste si síce mali dopriať, no robte to tak, aby ste nepribrali. Pozrite sa, ako zabránite priberaniu v dovolenkových rezortoch.

Na dovolenku si chodíte oddýchnuť, zrelaxovať a načerpať sily do ďalších dní. Ak si však v dovolenkovom rezorte doprajete viac, než by ste mali, nevyhnete sa sklamaniu, keď sa po návrate postavíte na váhu. Samozrejme, ponuka jedál je v mnohých pobytoch veľmi lákavá. Raz si zobnete z koláča či vyskúšate tri rôzne chody, potom ochutnáte pár druhov ovocia a na pláži vypijete niekoľko farebných drinkov. Aby ste zabránili nechcenému priberaniu, naučíme vás, ako si na dovolenke dopriať, no neodniesť si z nej ani jedno kilo navyše.

Nemusíte zjesť všetko

Ako sme spomínali, v rezortoch býva ponuka množstva jedál veľmi lákavá, takže je normálne, že chcete ochutnať zo všetkého. Aby ste však zabránili priberaniu, pokúste si porcie naberať na menšie tanieriky, aby vás zvyšok na veľkom tanieri nenútil všetko dojesť. Takisto si môžete zmenšiť aj porcie. Radšej sa najedzte viackrát za deň ako dvakrát až do preplnenia žalúdka.

Zdravšie je lepšie

Ak nechcete pribrať, budete si musieť mnohé odoprieť. Aj keď túžite zhrešiť, nemôžete predsa hrešiť neustále. Ak napríklad uvidíte v bufete vyprážanú rybu a vedľa nej rybu upečenú na masle, rozhodne voľte tú zdravšiu alternatívu. Takisto je to s raňajkami, kde sa oplatí vynechať pečivo s párkami a nahradiť ho jogurtom alebo čerstvým ovocím. Máte chuť na zmrzlinu s čokoládovou polevou? Radšej si na prechádzke mestom kúpte sorbet. Verte, že ak sa budete stále držať zdravších možností, v plavkách sa budete po celú dovolenku cítiť sebavedome a sexi.  

Oddychujte, no nezabudnite sa hýbať

Má váš rezort k dispozícii bazén, ihrisko alebo posilňovňu? Využite všetky tieto možnosti. Samozrejme, nemusíte byť vo fitku každé ráno, no mali by ste sa udržať v pohybe. Doobeda si zaplávajte v bazéne, na pláži sa hrajte s deťmi bedminton alebo volejbal a večer sa s rodinou prejdite nádherným mestom. Okrem toho nezabúdajte aj na dostatočný odpočinok, ktorý využite na čítanie knihy alebo opaľovanie.

A čo alkohol?

Na dovolenke si mnohé z vás doprajú, a to najmä čo sa týka alkoholických drinkov. Síce by ste sa im nemali vyhýbať úplne, no všetko s mierou. Takisto sa snažte vyberať s rozumom. Nesiahajte po tvrdom alkohole ani farebných miešaných drinkoch. Radšej si vyberte biele kvalitné víno alebo v malom množstve pivo.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/zivotny-styl, menuAlias = zivotny-styl, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
27. jún 2024 14:32