Kukuričný olej využijete v kuchyni aj v kúpeľni.dreamstime
StoryEditor

Kukuričný olej od teraz vo vašej kuchyni nebude chýbať. Oceníte ho však aj inde

05.12.2023, 09:00
Životný štýl

Ak ste typ, ktorý nie len vo svojej kuchyni, ale aj v kúpeľni skúša rád niečo nové, potom tu máme pre vás tip na kukuričný olej. Ten oceníte nie len pri príprave jedál, ale aj pri starostlivosti o vašu pleť a vlasy. Aj tu platí, čím kvalitnejší, tým lepší.

Kukuričný olej má množstvo živín, vitamínov a minerálov, z ktorých môže váš organizmus čerpať tak pri vnútornom ako aj pri vonkajšom použití.

Kde si nájde využitie?

Kukuričný olej má lahodnú chuť a hodí sa najmä do studenej kuchyne. Plnohodnotne vám nahradí veľmi obľúbený olivový olej. Skvele doplní zálievky, marinády, ale výborne chutí aj samostatne, napríklad na šalátoch. Vyprážať by ste na ňom však určite nemali, pretože sa veľmi rýchlo prepaľuje, no akékoľvek iné tepelné použitie pri nízkej teplote je pri kukuričnom oleji možné. To však ani zďaleka nie je všetko, pretože tento olej ulahodí aj vašej pleti a vlasom.

Množstvo vitamínov

Kukuričný olej sa získava z kukuričných klíčkov. Ten panenský je bohatý na omega 3 a omega 6 mastné kyseliny, karotén, minerály ako železo, meď či vápnik. Vašej pleti a pokožke ako takej prospeje koenzým Q10, ale tiež veľké množstvo vitamínu E, ktorý je považovaný za vitamín krásy.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/zivotny-styl, menuAlias = zivotny-styl, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
03. máj 2024 16:46