Pokojne si doprajte doma pripravený popcorn.dreamstime
StoryEditor

Popcornu sa viac nevyhýbajte. Môžete vďaka nemu dokonca schudnúť!

03.12.2023, 14:00
Zdravie

Dať si k dobrému filmu večer pohár vínka a nejaké oriešky, čipsy či popcorn ja akýmsi pravidlom. Bez toho ani ten film nie je taký dobrý, ako by ste chceli. No ak si takýto filmový večer doprajete niekoľkokrát do týždňa, môže sa to negatívne odraziť na vašej postave. To, čo však môžete jesť bez výčitiek, je popcorn.

Verili by ste, že popcorn je nie len chutný, ale dokonca zdravý? Obsahuje celý rad živín, ktoré sú pre vaše telo prospešné. Musíte však vedieť ako ho pripraviť.

Zdravá pochúťka

Popcorn v kine je niečo úplne iné, než ten, ktorý si pripravíte doma. Tam do neho nemusíte pridávať žiaden tuk či sladidlá, ktoré z neho robia nezdravú potravinu. Rovnako presolený popcorn nie je to, čo by vaše telo práve ocenilo. Ak teda budete pripravovať popcorn doma, bez oleja a s primeraným množstvom soli, môže byť pre vaše telo dokonca prospešný.

Vďaka polyfenolom

To, čo z popcornu robí zdravú potravinu sú polyfenoly. Tie sú bohato zastúpené najmä v ovocí a zelenine, ktoré sú bohaté na vodu. Aj napriek tomu, že popcorn obsahuje len veľmi málo vody, týchto látok má v sebe takmer rovnako veľa, ako spomínaná zelenina a ovocie. Netreba však zabúdať ani na vlákninu, ktorá je v mnohom pre zdravie veľmi prospešná.

Popcorn na chudnutie aj krásnu pleť

Vďaka vláknine, ktorú popcorn obsahuje, a nie je jej málo, budete oveľa dlhšie sýti. Zároveň nebudete mať chuť na ďalšie pochutiny, čo sa môže pozitívne odraziť aj na vašej váhe. Okrem toho sa v zrnách nachádza aj rozpustná vláknina, ktorá znižuje hladinu cholesterolu a udržiava optimálnu hladinu cukru v krvi. Antioxidanty zase zodpovedajú za obranu organizmu, tiež sú prospešné pri budovaní imunity a ak ich v jedálničku máte dostatok, chránia vás pred celým radom ochorení. Predčasné starnutie pleti sa vás tak nebude týkať. Uprednostníte popcorn pred inými snackmi aj v prípade, že vás často trápi zápcha. Aj tu treba kredit pripísať hlavne vláknine, ktorá vplýva pozitívne na peristaltiku čriev.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/zdravie, menuAlias = zdravie, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
27. apríl 2024 00:53