Zavariť zeleninu môžete aj v umývačke riadu.unsplash
StoryEditor

Zavárať môžete aj v umývačke riadu: Tento šialený trik musíte vyskúšať

30.08.2023, 17:00
Životný štýl

Zaváraniny vedia skvele poslúžiť najmä v chladnejších mesiacoch, kedy si zeleninu alebo ovocie nemôžete vypestovať doma v záhrade. Samozrejme, kúpite ju v obchode, no povedzme si na rovinu, že domáca úroda predsa len chutí lepšie. Ak ste sa rozhodli, že idete najbližšie obdobie zavárať, mali by ste vyskúšať nový spôsob prípravy. Pozrite sa, ako sa dá zavárať v umývačke riadu.

Môže to znieť akokoľvek zvláštne, no zavárať nemusíte len v hrnci, ale aj v umývačke riadu. Či už sú to kompóty, džemy alebo nakladaná zelenina. Keďže umývačka riadu dokáže udržať dlhodobo vysokú teplotu, ktorú vy nemusíte neustále kontrolovať pomocou teplomeru, môže predstavovať skvelý spôsob, ako si uľahčiť a urýchliť zavárací proces. Ak máte strach ohľadom hygieny, skoncujte s tým. Veď predsa, v umývačke riadu umývate riad, z ktorého napokon konzumujete jedlo. Tak či onak, rozhodne sa tento trik oplatí vyskúšať. Pozrite sa, ako na to.

Postup je jednoduchý

Ak sa rozhodne, že vyskúšate zaváranie v umývačke riadu, odstráňte z nej špinavý riad a vyprázdnite zásobníky na umývacie prostriedky. Zaváraninové poháre dôkladne umyte teplou vodou, nechajte ich vyschnúť a viečka si zaobstarajte úplne nové. Napokon naplňte poháre ľubovoľnou nakrájanou zeleninou alebo ovocím a zalejte ich nálevom. Takto pripravené poháre zavrite a poukladajte ich do umývačky riadu. Pozor si dajte najmä na to, aby poháre stáli v rovnomernej polohe a neudierali sa o seba. Napokon nastavte na umývačke riadu najdlhší režim, a teda dve a pol hodiny. Teplota by sa mala pohybovať okolo 70 až 80 stupňov, no nevadí, ak bude o čosi vyššia. Keď umývačka ukončí svoj program, poháre vyberte, položte na utierku dole hlavou a nechajte ich poriadne vychladnúť.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/zivotny-styl, menuAlias = zivotny-styl, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
27. apríl 2024 17:29