Objavte liečivé účinky bielej reďkovky.unsplash
StoryEditor

Očarí vás chuťou a liečivými schopnosťami: Bielu reďkovku si zamilujete okamžite

24.08.2023, 19:00
Zdravie

Červenú reďkovku pozná takmer každá z vás, no jedli ste už niekedy bielu reďkovku? Ak nie, mali by ste ju ochutnať čo najskôr. Zamilovať si ju môžete nielen vďaka zaujímavej chuti, ale aj liečivým schopnostiam. Pozrite sa, aké benefity ponúka.

Okrem červenej reďkovky môžete v obchodoch či záhradách nájsť aj bielu reďkovku. Ešte ste ju nekonzumovali? Mali by ste, pretože skvele chutí a je cenená aj pre svoje liečivé účinky. Pomôcť vám totiž môže pri liečbe mnohých zdravotných problémoch a ťažkostiach. Pozrite sa, čo sa stane s vaším telom, ak si ju začnete servírovať pravidelne.

Na imunitu, kosti či chudnutie

V bielej reďkovke nájdete veľké množstvo vitamínov a minerálov, ako je napríklad železo, vápnik, sodík či horčík. Ak ju začnete konzumovať častejšie, môžete podporiť zdravie vašich čriev, kvalitu krvi či činnosť srdca. Keďže má schopnosť uvoľňovať hlieny, znižovať zápal v tele a bojovať proti nádche, môže byť účinná aj na posilnenie imunitného systému. Servírovať by si ju mali častejšie aj ľudia, ktorí potrebujú znížiť hladinu cholesterolu, zbaviť sa žlčníkových kameňov alebo posilniť kosti. Potešiť môže dokonca aj tie z vás, ktoré sa snažia schudnúť. Biela reďkovka totiž podporuje pocit sýtosti, vďaka čomu vám kilá pôjdu dole omnoho jednoduchšie.

Pripravte si polievku z bielej reďkovky

Budete potrebovať:

3 biele reďkovky

1 zemiak

1 cibuľu

3 PL olivového oleja

200 ml mlieka

2 PL kyslej smotany

Plátok masla

Štipka mletého kardamonu

Soľ

Mleté čierne korenie

 

Postup: Cibuľu olúpte a nakrájajte na drobno. Kým sa bude restovať na olivovom oleji, biele reďkovky a zemiak nakrájajte na menšie kúsky. Napokon ich pridajte k cibuli a opečte z každej strany. Túto zmes zalejte litrom vody, pridajte soľ, korenie a varte dovtedy, dokým nebude zelenina mäkká. Odstavte z ohňa, rozmixujte ponorným mixérom, zalejte mliekom a pridajte kardamon. Opäť nechajte polievku zovrieť. Ak sa vám bude zdať, že je málo hustá, s kľudom do nej pridajte smotanu a podávajte s opečeným chlebíkom.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/zdravie, menuAlias = zdravie, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
29. apríl 2024 08:23