Schudnite vďaka Mesiacu a jeho fázam.dreamstime
StoryEditor

Schudnite podľa fáz Mesiaca: Za 30 dní môžete zhodiť aj päť kíl

29.07.2023, 17:00
Životný štýl

Ak sa snažíte zdravo stravovať a cvičiť, no kilá nie a nie dole, možno by ste sa mali obrátiť na Mesiac. Síce to znie zvláštne, no práve ten vám môže pomôcť uspieť na ceste za vysnívanou postavou. Pozrite sa, ako sa dá schudnúť podľa jednotlivých fáz Mesiaca.

Mesiac má veľký vplyv na to, ako sa cítite, na čo máte chuť alebo v čom sa vám nedarí. Ak neviete, ako sa zbaviť nadbytočných kíl, mali by ste sa obrátiť práve na fázy Mesiaca. Tie totiž vo veľkom dokážu riadiť úspech vášho chudnutia. Naučte sa správne stravovať podľa Mesiaca a za 30 dní sa vám môže podariť zhodiť aj 5 kíl.

Nov

Nov trvá tri dni a je považovaný za obdobie začiatkov. To znamená, že je vhodný na to, aby ste začali s chudnutím. V tejto fáze má totiž Mesiac veľký vplyv na váš metabolizmus, ktorý je o čosi rýchlejší než inokedy. Skúste sa preto tieto dni pustiť do diéty alebo detoxu. Snažte sa piť veľa vody, zabudnite na sladené nápoje a radšej siahnite po smoothies. Nielenže uľavíte svojmu tráviacemu systému, ale nabudíte svoje telo a pripravíte ho na úspešné zhadzovanie kilogramov.

Dorastajúci mesiac

Po prvých dňoch diéty sa môže dostaviť stagnácia. Môže za to najmä dorastajúci Mesiac, ktorý spôsobuje zvýšenú chuť na maškrtenie a prejedanie sa. V tejto fáze si preto dajte pozor na prehrešky v podobe alkoholu, sladkostí či pečiva. Naopak siahnite po rybách, zelenine a hydine. Ak nebudete vedieť zvládať hlad, zaraďte do jedálnička viac bielkovín, ktoré vás zasýtia na dlhšiu dobu. Rovnako tak nezabudnite na pravidelný pohyb a príjem vitamínov.

Spln

V období splnu môžete takisto pociťovať chuť na zhrešenie, no skúste to vydržať. Najlepšie bude, ak nebudete konzumovať nič alebo si naservírujete len ľahké jedlá. Ak to zvládnete, môžete sa pripraviť na úspešné obdobie.

Cúvajúci Mesiac

Najviac kilogramov sa vám môže podariť schudnúť vo fáze cúvajúceho Mesiaca. Nadbytočné tuky tak porazíte pomocou bielkovín, ovocia či zeleniny. Nezabudnite však na pohyb, ktorý je v tomto období veľmi dôležitý. Raz za čas si môžete dopriať aj niečo sladké, no nepreháňajte to. Keď sa Mesiac opäť dostane do prvej fázy, mali by ste byť o päť kilogramov ľahšie.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/zivotny-styl, menuAlias = zivotny-styl, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
30. apríl 2024 10:47