Začnite sa stravovať ako Audrey Hepburn a užívajte si štíhlu postavu.instagram/audrey.hepburn
StoryEditor

Menu podľa Audrey Hepburn: Žiadne obmedzovanie ani drastické diéty, s ňou sa najete do sýtosti

13.04.2023, 19:00
Životný štýl

Audrey Hepburn patrí k jedným z najväčších hollywoodskych, filmových a módnych ikon. Okrem toho, že je dodnes neprekonaným vzorom elegancie a krásy, mnohé ženy ju obdivujú aj kvôli štíhlej postave. Ak túžite vyzerať ako táto herecká hviezda, môžete sa inšpirovať jej jedálničkom. Pozor, nebudete sa musieť obmedzovať ani držať drastické diéty.

Existuje mnoho žien, ktoré túžia vyzerať ako legendárna Audrey Hepburn. Niet sa čomu čudovať, veď jej dokonalý vzhľad a štíhla postava je závideniahodná. Mali by ste však vedieť, že jedným z hlavných dôvodov, prečo bola Audrey tak chudá, bola vojna. Keďže sa ako šestnásťročná presťahovala s matkou do Holandska, ktoré obsadili Nemci, bola dlhý čas odrezaná od akéhokoľvek zásobovania jedom. Hladovala a aby prežila, jedla trávu a psie sucháre. Koncom vojny ju dokonca postihli vážne zdravotné problémy, ktoré ju chceli pripraviť o život. Môžeme tak predpokladať, že síce v dospelosti rada jedla a nikdy nedržala drastické diéty, nedalo sa jej pribrať. Tak či onak, počas hereckej kariéry si držala istý jedálniček, ktorý takisto stál za jej dokonalou postavou.

 

Menu podľa sezónnych potravín

Audrey nikdy nedržala diétu, rada si dopriala a vždy sa snažila dávať si pozor na to, koľko čoho zje. Udržovala si tak zdravý metabolizmus, čo jej pomohlo zabrániť priberaniu. Popri zdravej strave dbala na dostatočný pitný režim a pohyb. Na raňajky, ktoré boli pre ňu najdôležitejším jedlom dňa, väčšinou konzumovala croissant s kávou, francúzske madlenky alebo chlieb s džemom. Raz za mesiac dopriala svojmu telu detox, pri ktorom jedla celý deň iba biely jogurt s jablkom. Na obed a večeru sa stravovala podľa sezónnych potravín, ktoré si niekedy sama vypestovala. K najčastejším pokrmom patrilo teľacie alebo kuracie mäso, cestoviny so zeleninou, slepačia polievka a pečené zemiaky s údeným lososom.

Milovala cestoviny a čokoládu

V čase svojej hereckej slávy sa snažila konzumovať tri jedlá denne, ktoré obsahovali čo najviac bielkovín. Ak si myslíte, že si Audrey odopierala niektoré potraviny, ste na veľkom omyle. Jej najobľúbenejšou pochúťkou boli špagety s omáčkou z čerstvých paradajok, ktoré by dokázala jesť neustále, ale aj čokoládová pena, penne alla vodka či morský vlk. Síce si nepripravovala desiatu, každý deň si musela dopriať niekoľko tabličiek horkej čokolády a škótsku whiskey. Tieto dve veci boli jej srdcovkou. Aj keď je Audrey už niekoľko desiatok rokov po smrti, jej jedálniček si zaslúži pozornosť aj dnes. Veď predsa, je dôkazom toho, že vyzerať môžete dokonale aj bez obmedzovania a drastických diét.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/zivotny-styl, menuAlias = zivotny-styl, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
24. apríl 2024 02:51