Poke bowl je zdravá, chutná a rýchla na prípravu.dreamstime
StoryEditor

Poke bowl pre zdravie a na chudnutie: Doprajte si toto jedlo častejšie a čerpajte z jeho benefitov

12.04.2023, 07:00
Životný štýl

Poke bowl je miska plná vitamínov a minerálov. Nielenže skvele chutí, ale je zdravá a vhodná aj pri chudnutí. Toto jedlo pochádzajúce z Havaja si môžete pripraviť aj doma a čerpať tak z jeho zdravotných benefitov. Pozrite sa, prečo by ste poke bowl mali konzumovať častejšie.

Poke bowl alebo poke miska pochádza z Havaja. Svoj názov získala podľa spôsobu prípravy, a teda krájania. V súčasnosti je obľúbená aj v našich končinách, a to vďaka tomu, že je chutná, rýchla na prípravu a plná vitamínov či minerálov. Ak ste ju ešte nejedli, mali by ste to zmeniť. Pozrite sa, aké zdravotné benefity prináša.

Viete, čo jete

Táto farebná miska je plná zdravých ingrediencií, vďaka čomu obsahuje množstvo antioxidantov, živín, vitamínov a minerálov, ktoré odstraňujú voľné radikály a zabraňujú vzniku všemožných chorôb. Okrem toho je skvelá pre zdravie srdca, dokáže znížiť cholesterol a dodať energiu. Keďže presne vidíte, čo sa v nej nachádza, dokážete ovládať to, čo jete. Práve z tohto dôvodu je skvelým jedlom pri chudnutí alebo udržovaní váhy. Predovšetkým je poke bowl rýchla na prípravu a neohrozí ani vašu peňaženku. Ak by ste si ju chceli pripraviť samy doma, prezradíme vám, čo by sa v nej malo nachádzať.

Príprava je jednoduchá

Základom poke bowl je ryža ochutená ryžovým octom, sójovou omáčkou a sezamom. K nej sa podáva aj surová či marinovaná ryba v podobe tuniaka, lososa, kreviet alebo kraba. Najzdravšiu časť poke bowl tvorí zelenina. Využiť na to môžete prebytky z chladničky alebo vašu obľúbenú kombináciu. Odporúčame však nevynechať strúhanú mrkvu, plátky reďkovky, avokádo, šalátovú uhorku, červenú kapustu, brokolicu, kel, zázvor a špenát. Rovnako tak by ste nemali zabudnúť ani na ovocie, ako je napríklad mango, ananás a kokos, ktoré skvele dotvoria túto farebnú pochutinu. Ak ste fanúšičkami japonskej kuchyne, môžete si do misky pridať aj morské riasy, ktoré sú nabité minerálmi a prospešnými látkami. Poke bowl napokon dochuťte soľou, citrónovou šťavou, tamari alebo sladkokyslou omáčkou, medom, wasabi, majonézovou zálievkou a koriandrom.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/zivotny-styl, menuAlias = zivotny-styl, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
27. apríl 2024 21:55