Smiech dokáže vyliečiť množstvo psychických, ale aj fyzických problémov.dreamstime
StoryEditor

Smiech vylieči aj nemožné: Ak sa budete viac smiať, pomôžete nielen fyzickému, ale aj duševnému zdraviu

07.04.2023, 19:00
Zdravie

Smiech je prirodzenou súčasťou vášho života. Okrem toho, že sa vďaka nemu cítite dobre, má množstvo ďalších pozitívnych účinkov na vaše zdravie. Nielenže uvoľní svalové napätie, ale zmierni stres a zníži bolesť. Pozrite sa, akými všemožnými spôsobmi vám môže pravidelný smiech zmeniť život.

Smiech pomáha vašej mysli odpojiť sa od stresujúcich udalostí, udržuje vo vás pozitivitu, optimizmus a dokáže zľahčiť aj tie najťažšie situácie. Možno ste to nevedeli, no smiech je schopný ovplyvniť to, čo sa deje vo vašom tele nielen po psychickej, ale aj fyzickej stránke. Je považovaný za všeliek, ktorý vám dodá potrebnú silu. Ak sa začnete smiať častejšie, vo vašom živote sa toho zmení veľa. Pozrite sa, čo získate častejším a úprimným smiechom.

Znižuje bolesť, ochráni srdce a podporuje štíhlosť

Úsmev alebo smiech zvyšuje produkciu hormónu, ktorý je zodpovedný za regeneráciu buniek. Práve z tohto dôvodu je schopný posilniť imunitu a zvýšiť obranyschopnosť organizmu. Okrem toho dokáže vďaka šťastným hormónom znížiť bolesť, uvoľniť svalové napätie a prekonať kritické situácie v živote. Po fyzickej stránke vám takisto pomôže ochrániť srdce, bojovať proti zápalom a upraviť krvný tlak. Ak sa budete viac smiať, vaše svaly na bruchu sa budú neustále rozťahovať a sťahovať. Vďaka tomu si zaručíte správne trávenie, detoxikujete organizmus a podporíte štíhlosť.

Menej stresu a pozitívnejší pohľad na život

Pravidelný smiech vám pomáha najmä po tej duševnej stránke. Nielenže vám dodá radosť a chuť do života, ale zmení vám náladu do niekoľkých minút. Keďže zabezpečuje správne fungovanie mozgu, môžete mu vďačiť za menej stresu, napätia, hnevu či úzkosti. Predovšetkým vám smiech pomáha udržať pozitívny a optimistický pohľad na ťažké situácie, sklamania či straty. Vďaka nemu budete vidieť svetlo aj v tej najväčšej tme. Skúste sa viac smiať a uvidíte, ako sa vám zmení život od základov.

Posilníte si vzťahy s okolím

Okrem fyzických a psychických benefitov ponúka smiech aj sociálne výhody. Môžete si vďaka nemu posilniť vzťahy s okolím. Veď predsa, keď ste šťastné vy, budú šťastní aj ostatní. Keďže sa naučíte lepšie zvládať problémy, len málokedy budete musieť riešiť nejaké konflikty s partnerom či priateľmi. Skúste sa preto pri spoločných stretnutiach viac smiať a pocítite uvoľnenie, ktoré je v súčasnej dobe na nezaplatenie.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/zdravie, menuAlias = zdravie, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
29. apríl 2024 04:22