Vypracujte si štíhlu figúru s Gwyneth Paltrow.instagram/goop
StoryEditor

Pripravte svoje telo do plaviek spolu s Gwyneth Paltrow: Osvojte si jej diétnu a fitness rutinu

15.03.2023, 10:00
Životný štýl

Americká herečka Gwyneth Paltrow sa popri svojej kariére venuje aj zdravému životnému štýlu. Aj keď má 50 rokov, na jej postave to rozhodne nie je vidieť. Možno aj z tohto dôvodu môže byť skvelou inšpiráciou pre množstvo žien, ktoré túžia po vypracovanej figúre. Pripravte svoje telo do plaviek spolu s Gwyneth a osvojte si jej návyky.

Je matkou dvoch detí, autorkou niekoľkých kuchárskych kníh, zakladateľkou značky Goop a úspešnou herečkou či podnikateľkou. Gwyneth Paltrow má síce 50 rokov, no na jej postave to rozhodne nezbadáte. Môže za to aj fakt, že sa o seba deň čo deň stará, pravidelne cvičí a zdravo sa stravuje. Keďže sa leto pomaly blíži, mali by ste svoje telo prichystať do plaviek. Pomôcť vám s tým môže práve Gwyneth a jej fitness či diétna rutina. Pozrite sa, ako si môžete vypracovať postavu snov.

 

Drží sa zdravej stravy a raz ročne praktizuje očistu

Gwyneth sa drží makrobiotickej stravy, ktorá ju učí jesť pravidelne, poriadne prežúvať každé jedno sústo potravy, počúvať svoje telo a zachovávať si pozitívny duševný nadhľad. „Počas dňa sa snažím jesť čisto. Konzumujem veľa bielkovín, rýb, hydiny, čerstvej zeleniny a vyhýbam sa obiliu, cukru či príliš spracovaným potravinám,“ tvrdí herečka, ktorá si okrem diéty zvykne raz ročne dopriať aj detoxikačné očistu. Tá spočíva v tom, že vylúči zo svojho jedálnička na šesť dní kofeín, alkohol, mlieko, lepok, cukor, ryžu a vajcia. Gwyneth hovorí, že takáto očista jej pomáha cítiť sa lepšie, menej nafúknu a popritom jej spevňuje pokožku. Aby ste si vedeli predstaviť, ako vyzerá menu známej herečky, pripravili sme si pre vás menšiu ukážku.

Raňajky: Gwyneth máva zvyčajne malé raňajky. Zvykne si miešať nápoj s vysokým obsahom vitamínu C, smoothie alebo skonzumuje proteínovú tyčinku s arašidovým maslom.

Obed: Medzi jej obľúbené jedlá na obed patrí šalát s bielkovinami, morčacie tacos alebo sardinky s avokádom a zeleninovým pšenom.

Večera: Najčastejšie si pripravuje recepty z jej vlastnej kuchárskej knihy, medzi ktoré patrí najmä rizoto s hráškom, vyprážaná ryba s kapustou alebo hamburger s tuniakom.

 

Fitness rutina Gwyneth Paltrow

Aby si Gwyneth udržala štíhlu figúru, musí pravidelne cvičiť. Podľa nej by ste mali cvičiť tak často, ako len môžete. „Cítim sa najlepšie, keď cvičím. Samozrejme, nie vždy sa mi chce, no urobila som si z toho zvyk, rovnako ako umývanie zubov,“ tvrdí známa herečka. Päťkrát do týždňa sa snaží venovať 45 minút kardiu a takisto 45 minút cvičeniam podobným jóge. Je veľkou fanúšičkou The Tracy Anderson Method, ktorá spočíva v zmiešaní kardio tanečných pohybov. Vďaka nim pracujú jej svaly nepretržite a tónujú jej celkový vzhľad.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/zivotny-styl, menuAlias = zivotny-styl, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
26. apríl 2024 13:49