Viete, z ktorých potravín nepriberiete ani o polnoci?dreamstime
StoryEditor

Z týchto potravín pred spaním nepriberiete: Zistite, čo si môžete dopriať aj o polnoci

17.01.2023, 07:00
Životný štýl

Snažíte sa večer nejesť alebo naopak patríte k nočným vyjedačom chladničky? Je úplne normálne, ak vás pri večernom sledovaní televízie prepadne hlad. Veď predsa, to sa stáva každej z nás. Dôležité je však to, aké potraviny si doprajete. Pozrite sa, čo môžete jesť pred spaním, aby ste nepribrali.

Mnohé z vás nejedia pred spaním alebo aspoň po určitej hodine, aby ste nepribrali a vyhli sa nepríjemným snom z nočného prejedania. Je to však správne? Samozrejme, konzumovať pri sledovaní televízie mastné zemiakové lupienky, pikantné pokrmy či čokoládu by ste rozhodne nemali, no existujú potraviny, ktoré si môžete dopriať aj večer bez toho, aby sa to odzrkadlilo na vašej váhe. Pozrite sa, ktoré to sú.

Kukurica 

Kto by povedal, že k potravinám, ktoré môžete s kľudom konzumovať aj večer, bude patriť práve kukurica. Je totiž nízkokalorická a obsahuje vlákninu, ktorá podporuje nočné trávenie. Okrem varenej či dusenej môžu byť zdravé aj pukance, pokiaľ ich teda nedochutíte veľkým množstvo soli.

image

Večer si môžete dopriať aj kukuricu v podobe pukancov.

dreamstime

Zelenina

Nenahraditeľnou súčasťou vášho jedálnička je nepochybne zelenina. Najlepšie na nej je, že ju môžete jesť kedykoľvek a čerpať z nej tak všetky benefity. Večer si ju môžete dopriať v podobe čerstvého šalátu alebo ju upečiete či udusíte na pare. Skvele vás môže zasýtiť aj polievka z mrkvy, brokolice či karfiolu.

Hríby

Jedným z ideálnych večerných pokrmov sú aj hríby. Nie však preto, že obsahujú minimum kalórii, ale dokážu vás poriadne zasýtiť. Môžete si ich udusiť, ugrilovať alebo si z nich pripraviť chutnú a ľahkú polievku.

image

Hríby si môžete dopriať udusené alebo ugrilované.

dreamstime

Ryby

Niet sa čomu čudovať, že sa na tomto zozname objavujú aj ryby. Veď predsa, často tvoria základ diétnej stravy. Zabudnite však na tresku z kelímka. Ak vás prepadne hlad, pripravte si  lososa, makrelu či tuniaka na prírodno alebo ich pridajte do šalátu z čerstvej zeleniny.

Cvikla

Na červenej repe je skvelé najmä to, že si ju môžete pripraviť na milión spôsobov a každý z nich je výživný, zdravý a bez zbytočných kalórii. Či už ju skonzumujete v surovom a zaváranom stave alebo si z nej urobíte chrumkavé čipsy, bude vynikajúcim pomocníkom pri chudnutí a zahnaní hladu.

image

Chrumkavé cviklové čipsy sú na večerné jedenie ako stvorené.

dreamstime

Tekvica

Aj tekvicu môžete pokojne jesť celú noc. Má totiž minimum kalórii, je ľahko stráviteľná, podporuje trávenie a dokonca pomáha schudnúť. Pripraviť si ju môžete na slano či na sladko.

Kvaka

Táto chutná zelenina, ktorá podporuje chudnutie, je často prirovnávaná k zemiakom, no naproti nim je na večernú konzumáciu omnoho vhodnejšia. Pripraviť si z nej môžete pyré, hranolky alebo si ju len tak zapiecť.  

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/zivotny-styl, menuAlias = zivotny-styl, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
24. apríl 2024 21:17