Na týchto miestach si užijete zimné korčuľovanie.dreamstime
StoryEditor

Toto sú najkrajšie zahraničné miesta na korčuľovanie na ľade: Nebojte sa, ešte to stíhate

12.01.2023, 19:00
Životný štýl

Korčuľovanie je jeden z mála športov, ktorý môžete vykonávať v krytej hale, ale aj vo voľnej prírode či strede mesta. Je skvelé na zlepšenie rovnováhy, posilňuje svalstvo, spaľuje kalórie a vyplavuje potrebné endorfíny. Na týchto zahraničných miestach si užijete zimné korčuľovanie naplno.

Počas leta máte pohybu oveľa viac ako počas zimy, no našťastie existuje pár športov, ktoré môžete vykonávať aj počas chladného obdobia. Ak nie ste veľkými fanúšičkami lyžovania, skvelou alternatívou pre vás môže byť korčuľovanie na lade. Nielenže si vďaka nemu posilníte svalstvo a naučíte sa držať rovnováhu, ale môžete schudnúť z častí, do ktorých ste počas sviatkov nabrali pár kíl. Pozrite sa, kde na u našich susedov si môžete užiť tento šport naplno.

Ľadová Viedeň

Vo Viedni to žije celý rok a chladné obdobie nie je výnimkou. Na Radničnom námestí pred vysvietenou historickou budovou radnice sa ako každú zimu otvorí jeden z najväčších umelých štadiónov pod holým nebom. Korčuľovať sa tu môžete medzi rozžiarenými stromami, výkladmi na námestí či romantickými krivolakými uličkami. Vo Viedni sa však korčuľuje vo veľkom štýle, takže sa pripravte na to, že si budete musieť siahnuť hlbšie do vrecka.

Čarovná Budapešť

V tomto majestátnom meste nájdete jedno z najstarších a najväčších klzísk v Európe. City Park Ice Rink sa nachádza v čarovnom mestskom parku a prví korčuliari sa na ňom kĺzali už v roku 1870. Vďaka svojej polohe si pri korčuľovaní môžete užiť výhľad na prenádherný hrad Vajdahuyad či Námestie hrdinov.

Rozprávková Varšava

Varšava je v zime živá a magická. Ak toto mesto navštívite v najbližších dňoch, vyskúšajte si korčuľovanie na jednom z mnohých klzísk. Medzi najobľúbenejšie patrí to medzi farebnými domami na Staromestskom námestí. Jazdí tu budete na kruhovej ploche okolo sochy varšavskej morskej panny. Ak pri zábave vyhladnete, môžete si pochutnať na lokálnych špecialitách v stánkoch v okolí. Výhodou tohto klziska je, že je zadarmo.

Magický Mníchov

Ak sa trochu poponáhľate, mohli by ste tento rok stihnúť aj klzisko v módnej nákupnej štvrti na námestí Karlsplatz. Po dvojročnej prestávke oslavuje mníchovská ľadová mágia 20. výročie od prvého otvorenia zamrznutej plochy. Tí, ktorí nie sú zapálenými korčuliarmi, si môžu v blízkosti klziska vychutnať varené víno a poobzerať sa po okolitých pamiatkach.

Korčuľovanie v Bratislave

V hlavnom meste Slovenska máte každú zimu veľa možností, kam sa ísť korčuľovať. Či už pod holým nebom, na štadiónoch, jazerách alebo nákupných centrách. Bohužiaľ, vodné plochy ako Kuchajda, Štrkovecké jazero či Železná studnička nie sú zamrznuté, takže sa budete musieť uspokojiť aj s tými umelo vytvorenými. K najobľúbenejším nepochybne patrí klzisko v Avione či River Parku, na zimnom štadióne Ondreja Nepelu alebo v ICE aréne Lamač.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/zivotny-styl, menuAlias = zivotny-styl, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
19. apríl 2024 06:30