Nespavosť trápi mnoho ľudí.dreamstime
StoryEditor

Nedarí sa vám zaspať? Vďaka tomuto jednoduchému cvičeniu príde spánok do pár minút

08.01.2023, 22:01
Životný štýl

Pozná to asi každý, ležíte večer v posteli, pozeráte do stropu, zrátali ste už všetky ovečky, no spánok neprichádza. Ak na vás neúčinkuje ani teplé mlieko s medom či horúci upokojujúci čaj, vyskúšajte dychové cvičenie, vďaka ktorému konečne zaspíte bez problémov.

Vďaka týmto cvičeniam môžete oddychovať kedykoľek to budete potrebovať. Za tým, že nedokážete zaspať sú častokrát myšlienky ktoré vám víria hlavou, ale aj stres, ktorému každý deň čelíte.

Vypnite mozog

Aj vy máte vo svojom okolí ľudí, ktorí len čo si ľahnú do postele hneď aj zaspia? Určite im často len ticho závidíte, keď sa už po niekoľkýkrát prevaľujete v posteli, no spánok je v nedohľadne. Verte či nie, zaspať na povel sa môžete naučiť aj vy. Chce to len menší tréning.

Špeciálna technika

Dýchaciu  techniku najskôr predstavil v roku 1981 Lloyd Bud Winter. No až sociálne siete ju dostali medzi širokú verejnosť. Stál za tým fitness tréner Justin Augustin, ktorý ju podrobne popísal vo videu, ktoré obletelo svet. Táto technika sľubuje, že zaspíte do dvoch minút a je využívaná napríklad aj medzi vojakmi americkej armády.

Ako na to?

Ľahnite si do postele na chrbát a snažte sa upokojiť každučkú časť vášho tela. Začnite od hlavy. Myslíte na to, ako uvoľňujete svaly na čele, oči, čeľusť aj samotnú tvár. Sústreďte sa pri tom na svoj dych a pokračujte s uvoľňovaním krku a ramien. Aj horné končatiny a prsty majte stále voľne položené pri tele. Mali by ste pocítiť jemné brnenie, sprevádzané pocitom tepla, ktoré sa bude ťahať od temena až po končeky prstov. V tomto momente začnite zhlboka dýchať a začnite s uvoľňovaním hrudníka, žalúdka a pokračujte až k stehnám, kolenám a chodidlám. Opäť si predstavte už dobre známy hrejivý pocit, no tentokrát od srdca až po končeky prstov na nohách.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/zivotny-styl, menuAlias = zivotny-styl, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
27. júl 2024 03:14