Neuveríte, čo všetko dokážu bobule kustovnice čínskej.dreamstime
StoryEditor

Semienka goji vás nabijú energiu, predĺžia život, no pomôžu aj po sexuálnej stránke

16.11.2022, 07:00
Zdravie

Goji alebo kustovnica čínska sa radí do zoznamu superpotravín, ktoré sú prírodnými liečiteľmi. Tieto malé bobuľky podobné šípkam v sebe ukrývajú nespočetné množstvo zdravotných výhod. Nielenže vás nabijú energiou, predĺžia život, no sú skvelé aj po sexuálnej stránke. Pozrite sa, prečo by ste ich mali zaradiť do vášho jedálnička aj vy.

Kustovnica čínska je opadavý ker, na ktorom rastú červené alebo oranžové bobule obsahujúce veľa drobných semienok. Na prvý pohľad pripomínajú šípky, avšak sú vraj oveľa zdravšie. Podľa tradičnej čínskej medicíny sú goji schopné zaistiť dlhšiu mladosť, vitalitu a dlhovekosť. Ako ich zaradiť do jedálnička alebo lekárničky? Môžete ich konzumovať surové, použiť pri varení, odšťaviť ich alebo si ich zaobstarať v podobe tabliet či gélu. Keďže v sebe ukrývajú nespočetné množstvo zdravotných výhod, mali by ste vedieť, čo všetko s vaším telom dokážu, ak ich začnete konzumovať pravidelne.

Zaručí skvelý zrak

Každá z vás vie, že na oči je skvelá najmä mrkva. Podľa odborníkov sa však konečne našiel prostriedok, ktorý túto zeleninu v mnohom predbehne. Je ním práve goji, ktoré sú považované za najbohatší zdroj beta-karoténu na svete. Okrem neho obsahujú aj ďalšie telu prospešné látky,  ktoré môžu slúžiť ako ochrana pred slabším videním alebo šedým či zeleným zákalom.

Elixír mladosti

Malé bobule kustovnice čínskej dokážu pôsobiť aj ako elixír mladosti. Trápia vás vyrážky na tvári? Vyskúšajte goji, ktoré zlepšia kvalitu vašej pleti. Nielenže ju vyčistia, hydratujú, ale aj zmiernia príznaky starnutia. Stačí, ak každý deň skonzumujete zopár bobúľ. Prvé zázraky môžete spozorovať už po dvoch týždňoch.

Dodá telu vlákninu, ktorá vám chýba

Goji vynikajú aj vysokým podielom vlákniny, ktorej má väčšina z vás nedostatok. Ak ich začnete pravidelne konzumovať, môžete si zlepšiť trávenie, znížiť riziko vzniku niekoľkých druhov rakoviny, regulovať hladinu škodlivého cholesterolu a vďaka detoxikačným vplyvom tiež prispieť k odstraňovaniu toxínov z tela.

image

Goji zaručia dlhovekosť, lepší sex či imunitu.

dreamstime

Na zlepšenie imunity nezaberajú len pomaranče

Odkiaľ čerpáte vitamín C? Väčšinou pravdepodobne siahnete po rôznych doplnkoch stravy alebo konzumujete veľké množstvo listovej zeleniny a citrusové ovocia. Ak si v budúcnosti budete chcieť podporiť imunitné zdravie, siahnite po goji, ktoré v sebe ukrýva viac vitamínu C než pomaranč. Okrem toho sľubuje aj odolnejšiu obranyschopnosť a zvyšuje produkciu kolagénu, ktorý spomaľuje tvorbu vrások.

Dodávači energie

Či už potrebujete energiu na dlhý deň v práci, ťažký tréning alebo v zimnom období. Tú vám môžu dodať goji, ktoré zlepšia vašu fyzickú výkonnosť, sústredenie, bystrosť a pracovnú produktivitu.

Prírodné afrodiziakum

Vedeli ste o tom, že goji môžu mať priaznivý účinok aj na vaše libido? Áno, ide totiž o prírodné afrodiziakum. Ak ich začnete konzumovať pravidelne, rozprúdite v sebe zmyselnosť, ktorá bude mať vplyv na všetky oblasti vášho života.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/zdravie, menuAlias = zdravie, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
26. apríl 2024 11:42