Dosiahnuť štíhle stehná nie je nemožné.dreamstime
StoryEditor

Túžite po chudších stehnách? Už o nich nemusíte len snívať, stačí ak sa budete držať týchto pravidiel

07.11.2022, 19:00
Životný štýl

Mať štíhle a pritom vypracované nohy nie je vôbec jednoduchá, ale ani nedosiahnuteľná záležitosť. Nestačí však len cvičiť alebo sa zdravo stravovať, o vysnívané stehná sa musíte starať komplexne. Aby ste boli s touto časťou tela naozaj spokojné, prezradíme vám, akých pravidiel by ste sa pri dosahovaní vášho sna mali držať.

Veľké množstvo žien sa trápi nad vzhľadom svojich stehien, na ktorých sa ešte k tomu nachádza mľandravá koža či celulitída. Či už sa vám z tejto časti nedá schudnúť kvôli genetike, nedostatku pohybu alebo nesprávnej strave, mali by ste vedieť, že nič nie je stratené. Ak sa túžite zbaviť nepekných tukových vankúšikov, musíte sa o svoje stehná starať komplexne. Aby vyzerali naozaj štíhlejšie a pevnejšie, pripravili sme si pre vás niekoľko pravidiel, ktoré vám pomôžu v dosiahnutí vášho cieľa.

S drepmi to netreba preháňať

Ak túžite po chudších stehnách, v prvom rade by ste nemali zabúdať na správne cvičenie. Síce sú drepy a výpady skvelé na budovanie stehenných svalov a môžu ich skutočne zoštíhliť, ak to s nimi budete preháňať, stane sa presný opak. Vaše stehná budú objemnejšie, a to rozhodne nechcete. Týmto cvikom sa preto venujte až vtedy, keď znížite percento telesného tuku.

Do tréningu doplňte viac kardia

Predtým, než začnete stehná tónovať, mali by ste sa v tejto časti zbaviť nadbytočného tuku. V tom vám môže pomôcť kardio, ktoré spaľuje tuk bez zvýšenia svalovej hmoty. Snažte sa cvičiť na strednej intenzite. Môžete behať, no nie šprintovať. Rovnako tak bude pre vás skvelé skákanie cez švihadlo alebo horolezectvo.

image

Viac behajte, menej drepujte.

dreamstime

Zadržiavanie vody je problém

Väčšina z vás si pravdepodobne myslí, že voda je zadržiavaná iba v oblasti brucha, ale nie je to pravda. Stalo sa vám niekedy, že jeden deň vám boli nohavice úzke a na druhý voľné? Môže za to fakt, že zadržiavanie vody sa týka celého tela, vrátane stehien. Aby ste sa jej zbavili, musíte dostatočne piť, pravidelne cvičiť a znížiť príjem soli.

Strava je základ

Či sa vám to páči alebo nie, správna strava je dôležitá, pretože sa na vzhľade vašich stehien podieľa 70 až 75 percentami. Musíte preto zvážiť, čo jesť a čo naopak nie. Snažte sa z vášho jedálnička vylúčiť tučné, múčne a sladké pokrmy. Omnoho viac sa snažte v strave prijímať ovocie, zeleninu, chudé mäso, ryžu, pohánku, netučné syry či tvaroh. Jedzte pravidelne v približne rovnakých časoch. Nezabudnite vylúčiť ani sladené nápoje a piť radšej vodu či bylinné čaje.

image

Zdravá strava by vo vašom jedálničku mala prevyšovať.

dreamstime

Buďte trpezlivé

Ak si myslíte, že zo stehien schudnete už po prvom mesiaci či týždni, ste na veľkom omyle. Rýchla redukcia iba v jednej oblasti jednoducho nie je možná. Buďte preto realistické, určujte si splniteľné a menšie ciele, snažte sa nezúfať, aby ste sa od chudnutia neodradili.

Pravidelný sex

Snažíte sa správne jesť, cvičiť, no stehná stále nemajú váš vysnívaný tvar? Skúste sa s partnerom viac milovať. Sex je totiž výborným prostriedkom na zbavenie sa tuku a tvarovanie dolných končatín. Nejde však o to, že musíte v posteli vykonávať krkolomné polohy, stačí, ak budete mať častejšie ako doteraz.  

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/zivotny-styl, menuAlias = zivotny-styl, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
25. apríl 2024 13:53