Známa herečka sa v strave neobmedzuje, ale nikdy to nepreháňa.dreamstime
StoryEditor

Sarah Jessica Parker vás dostane do formy bez obmedzovania: Takto vyzerá jej jedálny lístok, z ktorého nepriberiete

03.04.2022, 06:00
Životný štýl
Sarah Jessica Parker, známa zo seriálu Sex v meste, vás pripraví na letnú plavkovú sezónu. Známa herečka prezradila svoje triky pre sexi paže a brucho, ktoré sú udržiava bez obmedzovania v jedle!

Známa americká herečka, ktorá sa preslávila vďaka úlohe Carrie Bradshaw v televíznom seriály Sex v meste, má pred šesťdesiatkou, ale stále vyzerá neuveriteľne. Sarah Jessica Parker sa o svoju postavu a celkový vzhľad stará dlhé roky, čo je aj vidieť. Podľa nej by ste sa v strave nemali obmedzovať a občas si dopriať aj cestoviny, syr či nejaké sladkosti. „Ako ľudské bytosti by ste mali vyskúšať každý druh jedla, ktoré existuje,“ hovorí herečka, ktorá jedáva všetko, čo má rada, ale nepreháňa to. Odporúča, aby ste sa aj pri menších prešľapoch snažili vždy zostať zdravé, fit a mladistvé. Sarah je pre mnohé ženy veľkou inšpiráciou, a preto prezradila, ako vyzerá jej každodenná strava a cvičenie.

Dopraje si aj koláčiky či slaninu

Známa herečka sa v strave nesnaží obmedzovať, ale prisahá na zdravé a výživné jedlá. Jej jedálniček pozostáva z rýb, zeleniny, ale aj chudého mäsa a zdravých tukov. Ako každá žena aj Sarah Jessica Parker má potraviny, ktorým nedokáže odolať. Či už je to syr, cestoviny, slanina, alebo menšie cukrovinky. Podľa nej je dôležité, aby vaša strava obsahovala tie potraviny, ktoré vždy vyživia telo, nabudia metabolizmus, ale taktiež budú kontrolovať občasné návaly hladu a usadzovanie tukov na bokoch a páse. Seriálová Carrie sa vyhýba spracovaným či príliš nezdravým jedlám a vždy sa spolieha na zdravé tuky, mäso bohaté na bielkoviny a nízky obsah sacharidov v potravinách. „Milujem jesť. Neustále myslím na jedlo,“ priznáva herečka, ktorá zbožňuje koláčiky a iné sladkosti. Ale ak cíti, že jej telo potrebuje detox a spálenie tukov, vynecháva väčšinu sacharidov, kým nedosiahne hmotnosť, po ktorej túži. Túto váhu potom udržiava potravinami, ako napríklad hnedá ryža, quinoa či sladké zemiaky. Pozrite sa, ako vyzerá jej jedálniček.

  • Raňajky

Sarah Jessica Parker si raňajky vyberá podľa toho, čo bude počas dňa robiť. Ak sa ponáhľa, vezme si obyčajný jogurt s rozmixovaným bobuľovým ovocím. Naopak, ak má čas, na panvici si urobí vajíčko so špenátom a cesnakom. Občas si doň pridá aj slaninu.

  • Obed

Herečkin obed sa väčšinou skladá z nízkotučného syra, strúhanej mrkvy a nakrájanej uhorky s paprikou či šalátom. K tomu pridá chudé kuracie alebo morčacie mäso a po obede si dopraje ovocie.

  • Občerstvenie počas dňa

Niekedy si seriálová hviezda medzi večerou a obedom pripraví tortillu so syrom, mäsom a šalátom. Inokedy si dá plátky ananásu s mätovým dipom a jogurtom. Nevyhýba sa však ani orieškom, ktoré sú výživné. Najradšej má arašidy či mandle.

  • Večera

Večera by podľa filozofie seriálovej hrdinky mala byť oproti obedu a raňajkám sýtejšia, a preto si uvarí napríklad chudú sviečkovú s hubami, cibuľou a grilovaným ananásom.

Byť neustále v pohybe

Mnohé ženy v jej veku sa čudujú, ako sa herečke darí udržať si váhu a vyzerať tak úžasne. Samozrejme, stojí za tým niekoľko ročná práca, na ktorú sa však môžete dať aj vy. Dokonca nemusí trvať tak dlho, keď viete, ako na to. Sarah Jessica Parker sa snaží byť neustále v pohybe. Rada sa prechádza, a preto chodí pešo alebo na bicykli všade, kam potrebuje. Jej cieľom je vždy prejsť minimálne 10 000 krokov, vďaka čomu dokáže za deň spáliť veľké množstvo kalórii, zlepšiť si náladu a trávenie. Takisto cvičí jógu, a to trikrát do týždňa, ale kombinuje ju aj s pilatesom či tancom. Súčasťou jej tréningov je aj beh a chodenie po schodoch. Keďže nie je veľkým fanúšikom posilňovne, stále sa snaží udržiavať svoje paže a brucho vypracované pomocou brušákov a drepov, ktoré zvládne aj doma. Stravovanie a pohyb podľa S. J. Parker je naozaj nenáročné a výborné na to, ak chcete zostať fit a štíhle. Popritom sa nemusíte obmedzovať či držať sa prísnych diét.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/zivotny-styl, menuAlias = zivotny-styl, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
19. apríl 2024 15:23