shutterstock.com
StoryEditor

Ženy, zastavte sa a konečne si doprajte čas aj pre seba! Vaše telo vám bude vďačné

19.03.2020, 16:15
Životný štýl
Prinášame vám zoznam jednoduchých aktivít, ktoré by ste mali stihnúť absolvovať každý týždeň. Povinne!

1. Aspoň hodinku športovej aktivity
Či sa už v týchto dňoch vyberiete na menšiu prechádzku do lesa, kde nie je veľa ľudí alebo si zacvičíte doma. Samozrejmosťou by mala byť športová aktivita v pravidelných intervaloch, no ak chcete rozprúdiť endorfíny, doprajte si ho častejšie. Nič tým nestratíte, práve naopak.

2. Horúci kúpeľ
Využite chvíľu, keď sa vaše deti učia vo svojich izbách alebo keď spia. Napustite si horúcu vaňu, zapáľte si sviečky a pustite si vašu obľúbenú hudbu. Snažte sa zo svojej hlavy vyhodiť všetky starosti a povinnosti, aspoň na tú polhodinu. Zaslúžite si to!

3. Prečítajte si knihu alebo si pozrite seriál
Aspoň raz do týždňa si dajte deň, kedy sa pohodlne usadíte a konečne si prečítate aspoň kúsok z tej knihy, ktorú máte v knižnici už tak dlho. Alebo si pozrite svoj obľúbený alebo nový film a príjemne zrelaxujte.

4. Meditujte
Vaše myšlienky potrebujú dostať stopku. Milióny informácií, ktoré sa nám v mozgu prehrávajú na dennom poriadku, sú často zaťažujúce alebo im jednoducho pridávame väčšiu váhu, než by mali mať. Čas, kedy budete sústrediť svoje zmysly na niečo iné, vám pomôže myšlienky ako tak upratať. S kombináciou vonnej sviece sa už po polhodine pokoja budete cítiť ako vymenená.

5. Venujte sa aktivite, na ktorú nemáte veľa času
Či už je to čas strávený s deťmi, video hovor s priateľmi alebo maľovanie, každý deň si vyhraďte niekoľko minút na to, aby ste sa venovali tomu, na čo doteraz neostalo veľa času. Ak zistíte, že vás daná činnosť nenaplnila a vy ste na rovnakej vlne, vyskúšajte inú. 

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/zivotny-styl, menuAlias = zivotny-styl, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
19. apríl 2024 01:20