Zaraďte do svojho jedálnička tieto druhy orechov a chudnite zdravšie.dreamstime
StoryEditor

Zdravá desiata v podobe orechov: Síce obsahujú veľa tukov, na chudnutie sú ako stvorené

26.06.2023, 19:00
Zdravie

Aj keď vám orechy chutia, vyradili ste ich zo svojho jedálnička, pretože sa snažíte schudnúť? Robíte veľkú chybu. Niektoré druhy orechov sú totiž na zhadzovanie nadbytočných kíl ako stvorené. Nielenže vám pomôžu udržať štíhlu líniu, ale rovnako tak zaručia zdravie celého tela. Pozrite sa, aké orechy by ste mali konzumovať na desiatu.

Orechy sú chutné a predovšetkým zdravé. Aj keď obsahujú tuk, na chudnutie sú priam ideálne. Nielenže podporia trávenie, ale majú pozitívny vplyv na vaše srdce, znižujú hladinu cholesterolu, regulujú krvný tlak a prospievajú nervovému systému. Ak chcete do svojho jedálnička zaradiť niečo zdravé, rozhodne nevynechajte tieto druhy orechov.

Lieskové orechy

Máte rady lieskové orechy? Nebojte sa, pri chudnutí sa ich nemusíte vzdávať. Keďže obsahujú veľa vitamínov, minerálov a vlákniny, dokážu podporiť správne trávenie. Rovnako tak pôsobia ako antioxidanty, sú skvelými bojovníkmi proti zápalom a znižujú hladinu cholesterolu.

Kešu orechy

Ak chudnete alebo sa snažíte zdravo stravovať, zaraďte do svojho jedálnička kešu orechy. Tie  znížia krvný tlak, regulujú hladinu cukru v krvi, zlepšujú pamäť a imunitu. Predovšetkým dokážu odbúravať tuk z oblasti brucha a vďaka minerálom posilniť kosti či svaly.

Para orechy

Keďže para orechy obsahujú horčík a selén, sú účinným antioxidantom, ktorý dokáže stimulovať hladinu testosterónu, podporiť pozitívnu náladu a správne fungovanie svalov.  Rovnako tak sa vám vďaka nim bude dobre spať a ľahšie chudnúť.  

Pistácie

Zdravou desiatou môžu byť aj pistácie, ktoré v sebe ukrývajú množstvo zdravotných výhod. Keďže obsahujú málo kalórii, sú ideálne pri chudnutí a cvičení. Takisto majú pozitívny vplyv na krvný tlak, nervový systém, zdravie očí a psychiku.

Mandle

Mandle sa môžu pýšiť vysokým množstvom vlákniny, ktorá podporuje funkciu čriev, podporuje pocit sýtosti a pomáha tak redukovať hmotnosť. Okrem toho udržia zdravé nielen vaše srdce, ale aj kosti a mozog.

Vlašské orechy

Vlašské orechy sú veľmi obľúbené. Môže za to najmä fakt, že v sebe ukrývajú vysoké množstvo telu prospešných minerálov a vitamín. Vďaka svojmu obsahu tak dokážu pomôcť imunitnému systému, zabezpečiť správne fungovanie metabolizmu a predovšetkým pozitívne pôsobia na psychiku.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/zdravie, menuAlias = zdravie, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
02. máj 2024 09:52