Neuveríte, čo všetko dokáže s vaším zdravím táto obľúbená strukovina.dreamstime
StoryEditor

Sezóna obľúbeného zeleného hrášku začína: Vychutnajte si ho aj spolu množstvom zdravotných benefitov

20.06.2023, 17:00
Zdravie

Hrach sa konzumuje už viac ako 5000 rokov. Okrem chuti ho však mnohí obdivujú aj kvôli jeho benefitom pre zdravie. Okrem toho, že podporuje zdravie srdca, je skvelý na omladenie pokožky či chudnutie. Pozrite sa spolu s nami, čo ďalšie dokáže konzumácie tejto strukoviny.

Hrášok v sebe ukrýva nespočetné množstvo telu prospešných látok. Z tých najdôležitejších je to rozhodne horčík, dusík, vláknina, ale aj vitamíny ako A, B1, B2, C či K. Vďaka svojmu obsahu vám dokáže táto významná strukovina pomôcť pri liečbe všemožných problémov. Či už ho konzumujete pravidelne alebo ste jeho chuti zatiaľ nepodľahli, mali by ste vedieť, čoho všetkého je hrach schopný. Toto sú jeho najväčšie benefity pre zdravie.

Zbohom zápcha

Keďže hrach obsahuje vysoké množstvo bielkovín a vlákninu, je skvelý na trávenie. Nielenže znižuje chuť do jedla a podporuje pocit plnosti, ale zbaví vás nepríjemnej zápchy a pôsobí ako detox pre organizmus.

Lepšia kondícia

Hrachom si môžete povzbudiť aj náladu alebo dodať energiu. Môže za to najmä fakt, že táto strukovina v sebe ukrýva kyseliny, vitamín B a proteíny, ktoré dokážu bojovať s únavou. Vďaka tomu sa skôr prinútite k nejakej aktivite, vaša kondícia sa zlepší a celkovo sa budete cítiť uvoľnenejšie.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/zdravie, menuAlias = zdravie, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
02. máj 2024 07:26