Neviete, kam tento rok na dovolenku? Navštívte Maltu.dreamstime
StoryEditor

Nádherné pláže, bohatý spoločenský život či turistika: Dovolenka na Malte je ideálna pre každú z vás

17.06.2023, 09:00
Životný štýl

Malta sa posledné roky stala obľúbenou destináciou mnohých dovolenkárov. Môže za to najmä fakt, že si v tejto krajine môže prísť na svoje každá z vás. Okrem nádherných pláží a historických miest totiž Malta ponúka aj bohatý spoločenský život či turistiku. Pozrite sa, prečo si zaslúži vašu pozornosť práve tento slnečný ostrov.

Malta je malé súostrovie pozostávajúce z troch ostrovov, Malta, Gozo a Comino, ktoré skrývajú mnoho prekrásnych miest a zákutí. Počasie je tu po celý rok teplé až horúce, takže sem môžete zájsť naozaj kedykoľvek. Zaujať vás však môže aj očarujúcou prírodou, historickými mestečkami, azúrovým morom či bohatým spoločenským životom. Jednoducho, každá z vás si tu môže prísť na svoje. Ak by ste sa rozhodli dať Malte toto leto šancu, pripravili sme si pre vás zoznam niekoľkých miest, ktoré pri jej návšteve musíte vidieť.

Najkrajšie pláže na Malte

Ešte pred tým, než sa pozriete do mestských častí Malty, rozhodne by ste si nemali nechať ujsť ani jej najkrajšie pláže. Krištáľovo čistú a azúrovú vodu nájdete napríklad na pláži Krištáľová lagúna, Fin Ghadir Beach, Mellieha alebo Marsaxlokk. Ak chcete vidieť jaskyne, zájdite do Modrej lagúny a ak sa túžite naučiť surfovať, navštívte napríklad pláž Ghajn Tuffieha.

Valletta

Historickým hlavným mestom Malty je Valletta, ktorá je ohraničená dvoma prístavmi. Na jej návštevu vám postačí jeden deň, pričom sa nezabudnite pozrieť do Katedrály svätého Jána, Pálacu veľmajstrov či záhrady Barrakka. Toto mesto je vhodné najmä na romantické prechádzky, takže je stvorené pre zamilované páriky.  

Mdina

Ďalším dôležitým a rozprávkovým mestom je Mdina, nazývaná aj Tiché mesto. Na tomto mieste môžete mať pocit, akoby ste sa vrátili v čase. Vidieť tu môžete Hlavnú bránu, prenádhernú Katedrálu svätého Pavla, ale aj katakomby, ktoré patria k významným archeologickým náleziskám.

Mesto Pepka námorníka

Za návštevu rozhodne stojí aj mesto, v ktorom sa natáčal film o Pepkovi námorníkovi. Nachádza sa nad zálivom Anchor Bay a budete sa tu cítiť ako doma. Deti si môžu zaskákať na vodných trampolínach a dospelí môžu byť súčasťou nakrúcania krátkych príbehov.

St. Julian‘s

Ak sa nechcete na dovolenke nudiť alebo sa stále prechádzať po pláži, večer by ste mali zájsť do mesta St. Julian‘s, ktoré je obľúbeným miestom nočného života. Nájdete tu množstvo luxusných hotelov, reštaurácii pozdĺž nábrežia či štvrť Paceville, ktorá je známa ako maltské mesto hriechu.

Ostrov Gozo

Ostrov, ktorý je súčasťou súostrovia Malta, sa môže pochváliť nádhernou prírodou a pokojnou atmosférou. Ak sa rozhodne, že ho navštívite, vidieť tu môžete zaujímavé strmé a členité útesy, soľné panvy, ale aj Azúrové okno či Okno Dwejra, ktoré patrí k veľmi obľúbeným turistickým atrakciám.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/zivotny-styl, menuAlias = zivotny-styl, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
26. apríl 2024 18:13