Neuveríte, čo všetko dokáže s vaším zdravím táto obľúbená strukovina.dreamstime
StoryEditor

Sezóna obľúbeného zeleného hrášku začína: Vychutnajte si ho aj spolu množstvom zdravotných benefitov

20.06.2023, 17:00
Zdravie

Hrach sa konzumuje už viac ako 5000 rokov. Okrem chuti ho však mnohí obdivujú aj kvôli jeho benefitom pre zdravie. Okrem toho, že podporuje zdravie srdca, je skvelý na omladenie pokožky či chudnutie. Pozrite sa spolu s nami, čo ďalšie dokáže konzumácie tejto strukoviny.

Na srdce či cukrovku

Vláknina, ktorú hrach obsahuje, dokáže spomaliť rýchlosť absorpcie sacharidov. Práve z tohto dôvodu je vhodný aj pre cukrovkárov, ktorým pomôže s kontrolou hladiny cukru v krvi. Okrem toho sa často používa aj na zdravé srdce či krvný tlak. Keďže v sebe ukrýva dôležité minerály, je schopný znížiť krvný tlak, zabrániť vzniku srdcových ochorení a predchádzať poškodeniu buniek.

Podporuje imunitu

Ak začnete pravidelne konzumovať hrach, môžete predísť vzniku infekcii, chorôb či zápalu. Môže za to aj fakt, že obsahuje množstvo železa, antioxidantov, minerálov a vitamínu C, ktorý je vynikajúci pri podpore imunity a dokonca pomôže aj pri niektorých druhoch rakoviny.

Pomôže s chudnutím

Ako sme spomínali, hrach dokáže vďaka bielkovinám a vláknine znížiť chuť do jedla. Rovnako tak obsahuje málo tukov a kalórii, takže môže byť skvelým pomocníkom pri chudnutí. Stačí, ak si ho naservírujete raz za deň a môžete sa tešiť zo štíhlej figúry.

Omladzujúce účinky

Vďaka antioxidantom môžete hrach využiť aj pri starostlivosti o pleť. Nielenže vás jeho liečivé účinky zbavia akné a kruhov pod očami, ale rovnako tak zabránia vzniku vrások. Áno, hrach má neuveriteľné omladzujúce schopnosti, vďaka ktorým bude vaša pleť žiarivá a krásna ako nikdy predtým.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/zdravie, menuAlias = zdravie, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
17. máj 2024 13:24