Večerné prechádzky sú nielen romantické, ale aj zdravé.dreamstime
StoryEditor

Aj napriek skorému stmievaniu by ste mali do vášho harmonogramu zaradiť večerné prechádzky. Ich benefity na zdravie vás prekvapia

03.11.2022, 10:00
Zdravie

Skoré stmievanie asi na nikoho nepôsobí práve najlepšie. Namiesto toho, aby ste teraz nasledujúcich pár mesiacov sedeli po sedemnástej hodine doma a nadávali na ročné obdobie, ktoré momentálne vládne, vyťažte z neho maximum. Večerné prechádzky majú svoju moc. Prospejú vášmu zdraviu aj psychike a nachodené kroky uvidíte aj na svojej postave.

Večerná prechádzka vám pomôže vybudovať imunitu, priaznivo pôsobí na trávenie a navyše sa vďaka nej vyspíte do ružova.

Naštartovaná imunita

V tomto období je nakopnutie imunity akýmkoľvek spôsobom len vítané. Pobyt na čerstvom vzduchu preto netreba podceňovať. Už aj krátka, 20 minútová prechádzka dokáže znížiť ochorenia až o viac ako 40%. To už asi stojí za to, obliecť sa a vyraziť na rande so svojím mestom, čo poviete? Večerné prechádzky majú svoje čaro aj v atmosfére, ktorú si treba naplno vychutnať. To ticho, spomalený svet a všade rozsvietené svetielka sú priam až magické.

Po večeri prechádzka

Najmä po večeri by ste si namiesto vylihovania na gauči mali vybehnúť na vzduch. Prechádzka po jedle totiž reguluje hladinu cukru v krvi, čo je podstatné ako prevencia cukrovky. Aj tí z vás, ktorí trpia rôznymi tráviacimi ťažkosťami, by mali prechádzku brať ako to najlepšie, čo pre seba môžu po večeri spraviť. Pohyb naštartuje váš metabolizmus a trávenie. A môžete si byť isté, že pravidelné prechádzky sa odrazia nielen na vašej kondícii, ale aj konfekčnej veľkosti. Chôdza je ten najprirodzenejší pohyb a preto sa špacírujte čo najčastejšie.

Ako Šípková Ruženka

Regenerácia a relax sú v živote často podceňované. Rovnako, ako kvalitný spánok. Žiaľ, hektická doba prináša so sebou aj problémy práve v tejto oblasti. Rôzne štúdie dokazujú, že primeraná večerná aktivita má pozitívny vplyv práve na kvalitu vášho spánku. Pokiaľ máte problém so zaspávaním ako takým, alebo máte príliš plytký spánok, zaraďte večerné prechádzky do vášho pravidelného harmonogramu. Doprajete tak vášmu telu oddych, aký si po náročnom dni zaslúži.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/zdravie, menuAlias = zdravie, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
27. apríl 2024 14:53