O týchto témach sa rozprávajú najspokojnejšie dvojice, patríte medzi ne aj vy?Adobe Stock
StoryEditor

Skúste vašu komunikáciu okoreniť. O tomto sa rozprávajú najšťastnejšie páry

18.09.2024, 17:00
Vzťahy

Denne sa s našimi polovičkami rozprávame o tisíckach tém. Zväčša ani nepremýšľame nad tým, o čom komunikujeme. Hovoríme o práci, kamarátoch, plánoch. Nemali by sme však zabúdať do našich rozhovorov zapojiť aj niekoľko netradičných tém. Existujú také, o ktorých zväčša hovoria tie najšťastnejšie páry. Čo myslíte, patríte medzi nich?

Šťastie vo vzťahu je mimoriadne subjektívnym pojmom. Každý si pod týmto slovom môže predstaviť niečo úplne iné. Všeobecne však platí, že za šťastné dvojice považujeme ľudí, ktorí sa medzi sebou nehádajú, majú spoločné záujmy a sú spolu jednoducho spokojní. Odborníci skúmali, o čom sa takéto páry rozprávajú. Niektoré oblasti vás nepochybne prekvapia!

Trápne či zahanbujúce momenty

V prvom rade, nezabúdajte na to, že ničí život nie je dokonalý a trápne momenty zažívame všetci. Medzi jedny z najspokojnejších dvojíc patria práve tie, ktoré o svojich zahanbujúcich momentoch na rovinu komunikujú. Či už hovoríme o trapasoch v práci, s kamarátmi alebo medzi vami dvomi. Dôležité je, aby ste sa aj o takýchto veciach vedeli s nadhľadom a humorom porozprávať. Budujete si tak obrovskú dôveru, úprimnosť a otvorenosť. A tie sú veľmi dôležité.

Dôležitá je aj politika

Ďalšou oblasťou, na ktorú by ste nemali zabúdať je politika. Aj keď na prvý pohľad sa to možno nezdá, diskusie o nej sú veľmi podstatné. Viete si predstaviť, že by ste so svojím partnerom mali celkom odlišný pohľad na spoločnosť a jej hodnoty? To by pravdepodobne nemohlo fungovať. Debatujte o tom, čo sa deje vo svete a o tom, aký máte na to názor. Učte sa jeden od druhého, vzdelávajte a rozvíjajte svoje názory a myšlienky. Ak budete takéto konverzácie praktizovať, som presvedčená o tom, že vás to vo vzťahu poriadne posunie.

Minulosť zo všetkých oblastí

Pri tejto sfére pokojne zotrvajte najdlhšie, je totižto jedna z najdôležitejších. Hovoríme o vašej minulosti. Do nej samozrejme patria aj minulé vzťahy, ktoré by ste so svojou polovičkou mali mať rozhodne vykomunikované. Hovorte o tom, čo sa vám nepáčilo a čo si dnes vážite. Pokojne debatujte o tom, ako ste sa obaja zmenili, v tomto prípade sa fantázii medze nekladú.

Do minulosti nepochybne patrí aj vaše detstvo. Skúmajte, čo prežíval váš partner, čo mal rád a čo sa mu naopak nepáčilo. Prezraďte mu taktiež svoje radosti a pekné spomienky. Aj keď sa to na prvý pohľad možno nezdá, práve o takýchto témach komunikujú tie najspokojnejšie páry.

Nech už ste kedysi prežili čokoľvek, váš priateľ by o tom mal vedieť. Prirodzene, nehovoríme len o pozitívnych skúsenostiam. Často krát nás vpred posúvajú práve tie negatívne. Preto sa ich netreba obávať  a otvorene ich vyjasniť.

Rodina a budúcnosť sú základ

S minulosťou, prítomnosťou ale aj našou budúcnosťou súvisí najmä naša rodina. Či už si to priznáme, alebo nie, výchova v našom živote zohráva obrovskú úlohu. Veľmi dôležité pre pochopenie životných postojov druhej osoby, sú práve debaty o  rodine. Skúmajte, aký má vaša polovička vzťah ku svojej rodine. Pokojne sa rozprávajte o tom, čo sa mu na jeho zázemí páči a čo nie. Práve takýmto spôsobom si dokážete vytvoriť pevné predstavy, na ktorých postavíte vlastnú budúcnosť.

Poslednou oblasťou, o ktorej spokojné páry často hovoria, je práve spomínaná, budúcnosť. Často sa o nej nepremýšľa jednoducho, avšak je to priam nevyhnutné. Bez rovnakých predstáv o nej sa vám nepodarí byť šťastnými. Do tejto témy choďte absolútne úprimne, bez akýchkoľvek pravidiel. Hovorte o svojich predstavách, očakávania a bez hanby aj o obavách. S kým iným by ste mali tieto témy otvárať, ak nie s osobou, ktorú bezhranične milujete?

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/vztahy, menuAlias = vztahy, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
18. september 2024 17:02