Dnes prevažne komunikujeme na začiatku vzťahu cez telefón. Ako to nezničiť?dreamstime
StoryEditor

Ako si to nepokaziť hneď na začiatku? Tieto správy mu radšej nepíšte!

17.06.2024, 09:52
Vzťahy

Motýle v bruchu, obrovské vzrušenie a takmer celodenný úsmev na perách. Aj takto by sme mohli opísať začiatky vzťahu, ktorými si prešla pravdepodobne každá dáma. Budovanie niečoho nového je vzrušujúce, avšak prináša to so sebou aj niekoľko obáv. Zo začiatku si väčšina dvojíc vymieňa zamilované a pikantné správy. V niektorých prípadoch si ženy nad ich formuláciou lámu hlavu dlhé hodiny! Ako správne reagovať, aby sme nášho nádejného partnera neodradili? Hovorí sa, že nie je dobré byť prehnane zaujatá, ale mužom sa vraj nepáči ani priveľká rezervovanosť. Ako teda situáciu dokonale odhadnúť?

Hovorte na rovinu

Faktom je, že muži niekedy nevedia čítať medzi riadkami. Aj keď sa snažíme byť metaforické, je veľká pravdepodobnosť, že im vôbec nedôjde, čo sme tým mysleli. Buďte preto priame. Hovorte veci na rovinu a hlavne, nepíšte príliš komplikované vety. To, že máte širokú slovnú zásobu ešte budete mať príležitosť ukázať. Na začiatku vzťahu voľte jednoduchšiu cestu. Jednoznačné vety, priamočiare otázky a nijaké dvoj zmyselné odpovede.

Verte mi, mužom sa bude páčiť, že konverzujú s úprimnou dámou, ktorá vie svoje pocity zreteľne pretlmočiť. A koniec koncov, uľahčíte tak život aj sebe. Nebudete musieť svoje básnické myšlienky niekoľko krát vysvetľovať. Napíšete ich iba jeden krát a je viac než pravdepodobné, že opačná strana vaše zmýšľanie pochopí.

Zabudnite na otázky o spoločnej budúcnosti, o tom, aký by chcel mať dom, alebo v ktorom meste by chcel bývať. Nepýtajte sa ani na to, čo si o vás o myslí, alebo aký ste na neho urobili prvý dojem. Spýtajte sa radšej, aký má dnes deň alebo bez akýchkoľvek tlakov hovorte o spoločnom stretnutí. Nemusíte ho navrhovať pár hodín po tom, čo ste z jedného prišli. Stačí to nadhodiť pár dní po vašom rande a nenútene sa pýtať aj na to, aké má predstavy druhá osoba. Nezabúdajte, nie vždy sme stredobodom vesmíru iba my.

So záujmom opatrne

Na začiatku vašej komunikácie je mimoriadne dôležité prejaviť o danú osobu záujem. Zisťujte, pýtajte sa, čítajte pozorne a spracúvajte informácie. Ale ako sa hovorí, všetkého s mierou! Nesnažte sa ho zavaliť fanatickým záujmom. Mužov by to mohlo vydesiť a určite nechcete, aby mali pocit, že ste ním posadnutá!

Spýtajte sa, ako sa mu darilo v práci alebo ako mu chutil dnešný obed. Nepýtajte sa naopak na podrobnosti jeho vyťaženého dňa, vynechajte aj detailné skúmanie toho, z čoho jeho jedlo pozostávalo. Pre mužov toto vôbec nie je dôležité. Musíte pochopiť, že sa nerozprávate s najlepšou kamarátkou.

ANKETA
Ste typ čo rozmýšľa nad tým čo odpísať, alebo je vám to jedno?

Oceňte ho

Poznáme to všetky, milujeme, keď nás niekto pochváli. Rovnako zbožňujeme aj momenty, kedy sme ocenené a cítime sa vďaka tomu výnimočné. Možno sa to na prvý pohľad nezdá, avšak rovnako sú na tom aj muži. Páči sa im pocit hrdinstva, ktorý dosiahnu práve vtedy, keď ich jednoducho vyzdvihneme. Pochvala sa vôbec nemusí skrývať v komplikovaných súvetiach. Práve naopak.

Pokojne mu napíšte, že sa vám páčil jeho nápad na rande, uznajte, že reštaurácia, v ktorej ste večerali bola skvelá! Dajte najavo, že sa pri ňom cítite dobre, že si jeho správanie vážite a nie je pre vás samozrejmosťou. Taktiež nie je hanba napísať mu, že dnes dobre vyzerá. Verte mi, niekde v hĺbke duše na to čaká.

Tí praví muži nám vraj do života prídu vtedy, keď sme na to skutočne pripravené. Aj keď to nie vždy tak vyzerá, nájdu si nás v čase, keď ich najviac potrebujeme. Skúsme preto dať udalostiam čas, či už na začiatku vzťahu, alebo keď už v ňom budeme celkom zabehnuté. Neponáhľajte sa, užívajte si to, buďte prirodzené a čítajte s porozumením. A všetko ostatné sa začne diať tak nejako samo.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/vztahy, menuAlias = vztahy, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
23. jún 2024 09:44