Pri zoznamovaní si dajte pozor na paperclipping.dreamstime
StoryEditor

Necháva si vás len ako zadné dvierka: Tento novodobý trend nemá s láskou nič spoločné

03.06.2024, 17:00
Vzťahy

Nemáte veľa príležitostí, pri ktorých by ste mohli spoznať potenciálneho partnera? Síce sú sociálne siete považované za najlepšiu formu zoznamovania, mali by ste si dať pozor na nástrahy, ktoré tam na vás číhajú. Súčasným strašiakom online randenia je paperclipping.

Počuli ste už o súčasnom trende nazývanom paperclipping? Ak nie, predpokladáme, že ho už na vlastnej koži zažila nejedna z vás. Jedná sa totiž o trend v zoznamovaní, pri ktorom vám známa či neznáma osoba pošle správu obsahujúcu jednoduché otázky, ako je napríklad, ako sa máš alebo čo robíš. Najhoršie na tom je, že na vašu odpoveď už reagovať nemusí, pretože ju v skutočnosti nezaujíma. Ak sa po nejakom čase opäť ozve s podobnou správou, rozhodne sa jedná o paperclipping. Zistite, aký má tento trend zmysel.

Nikto nechce byť zadnými dvierkami

Pýtate sa, prečo by vám niekto písal, keď o vás v skutočnosti nemá záujem? Môže to znieť akokoľvek bláznivo, no v súčasnej dobe je takéto správanie bežné. Ak vás bývalý partner, sympatický kolega z práce alebo neznámy muž raz za čas kontaktuje s jednoduchými otázkami, z ktorých už nevznikne nijaká ďalšia konverzácia, nečakajte, že z toho niečo bude. Daná osoba si vás totiž len necháva ako poistku alebo vás považuje za zadné dvierka pre prípad, že jej to s niekým iným nevyjde. Keď sa vám takto sporadicky ozve, udrží vás v nádeji, že by raz mohlo ísť aj o skutočný záväzok. Aby ste neboli sklamané a už viac neskočili na lep takémuto podvodníkovi, mali by ste vedieť, ako paperclippingu predísť. 

Odhaľte podvodníka

Aj keď je niekedy ťažké odhaliť podvodníka na sociálnych sieťach, mali by ste byť v každom prípade opatrné. Pri paperclippingu totiž rozhodne nejde o lásku ani potenciálny vzťah. Ak sa necháte nachytať, zbytočne sa sklamete a budete ľutovať, že ste očakávali niečo viac. Ak teda budete mať podozrenie, že vás chce niekto takýmto spôsobom využiť, môžete sa správať podobne ako on. Takisto pomôže, ak na takéto správy nebudete vôbec reagovať alebo požiadate o vysvetlenie. Dôležité však je, aby ste neboli naivné a ak sa po pár konverzáciách nebude chcieť daný muž stretnúť alebo si s vami zatelefonovať, okamžite to ukončite. 

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/vztahy, menuAlias = vztahy, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
24. júl 2024 05:15